01 Ocak 2016 Cuma 20:44
8. Olağan Kalkınma Kurulu toplandı

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) 8. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı yapıldı.

Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ardahan Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat, SERKA Kalkınma Kurulu Başkanı Memet Akbaş, yönetim kurulu üyeleri Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile kurul üyeleri katıldı.

SERKA Genel Sekreteri Kapu, yaptığı konuşmada ajansın yeni ve öğrenen bir kuruluş olduğunu, paydaşları ve kurul üyeleriyle birlikte öğrenmeye devam ettiklerini söyledi.

Öğrendiklerini bölgenin sorunlarının çözümünde kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Kapu, şunları kaydetti:

"Kurum olarak çalışmalar yapıyoruz. Eksikliklerimiz olsa da güzel faaliyetler yaptığımızı düşünüyoruz. Ama bu çalışmalarımızı objektif değerlendirecek olan Kalkınmak Kurulu’dur, paydaşlarımızdır. Kalkınma Kurulumuzun değerlendirmeleri, eleştirileri, katkıları bizim için çok önemlidir.  Çünkü eleştiri olmadığı sürece o işten doğru sonuçlar elde edemeyiz.''

Kalkınma Kurulu Başkanı Memet Akbaş da dört ili oluşturan TRA2 bölgesine özel bir teşvik sistemi geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''SERKA'nın amacı sadece hibe desteği vermek değil, aynı zamanda yol göstermektir. İklim, altyapı ve ulaşım nedeniyle girişimciler bölgemizi tercih etmemektedir. Organize sanayi bölgeleri altyapıdan yoksundur. Kurumlar arasında koordinasyonu sağlamamız gerekiyor. Hangi yol ve yöntemle yapılacaksa çözüm sürecinin de devam ettirilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Kurul üyeleri daha sonra Ardahan’ın Yalnızçam Kayak Tesisleri'nde yaptıkları toplantıyla görüş alışverişinde bulundu. 

8. Olağan Kalkınma Kurulu toplandı

8. Olağan Kalkınma Kurulu toplandı

Son Güncelleme: 01.01.2016 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.