10 Mayıs 2016 Salı 11:47
Anaç Sığır Ve Buzağı Desteklemeleri Hesaplara Aktarıldı

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, anaç sığır ve buzağı desteklemelerinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi.

Arslan ve Beyribey, yaptığı ortak yazılı açıklamada, ülke hayvancılığını geliştirmek, üretime katkıda bulunmak ve sürdürebilirliğin sağlanması amacıyla tüm tarımsal faaliyetlerde olduğu gibi hayvancılık dalında da hükümetin yetiştiricileri desteklediğini belirttiler.

Doğu ile batı arasında desteklemeler açısından oluşan farklılığı gidermek için yeni bir destekleme modeline geçildiği ifade edilen ortak açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Artık hayvancılıkta üst düzeyde olan ilimiz hayvancılık desteklemelerinde de üst düzeylere gelecektir. Artık hayvancılık desteklemesi anaç sığır üzerinden sadece bazı mevzuatları yerine getirenlere değil buzağısı olan ve onu zamanında aşılatıp küpeleten herkese verilecektir. Ayrıca bundan böyle destekler birlikler aracılığı olmadan direk yetiştiricinin hesabına aktarılacaktır. Geçen yılın anaç sığır ve buzağı destekleri geçen hafta itibarıyla birliğin hesabına aktarıldı. Yetiştiricilerimizin hesaplarına geçilmeye başlamıştır. Bu bağlamda il müdürlüğünce düzenlenen icmallere göre, il genelinde 30 bin 751 baş anaç sığıra 12 milyon 31 bin 200 lira, 6 bin 742 baş buzağı için ise 1 milyon 6 bin 275 lira desteklemede bulunuldu. Toplamda 13 milyon 37 bin 475 lira çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmıştır."

Son Güncelleme: 12.05.2016 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.