24 Nisan 2015 Cuma 23:55
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Çanakkale Savaşlarının 100. yılını dolayısıyla mesaj yayımladı.

Süleymanlı, mesajında, Çanakkale Savaşlarının, kahramanlığın, azmin ve zaferin yeniden anlam kazandığı bir destan olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferinin Türk tarihi açısından önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Süleymanlı, mesajında şunları kaydetti:

"Bu büyük zafer, iki devlet ama bir millet olan Azerbaycan-Türkiye halkları için de ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü bu zafer tarihin akışını değiştiren dünyanın en önemli zaferlerindendir. Vatan savunması için canlarını siper eden iki milletin, asil bir millet evlatları, yani Türkiye ve Azerbaycan halkları birlik, beraberlik ve dayanışma şuuruyla Çanakkale'yi geçilmez yapmışlardır. Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi sonsuz rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Son Güncelleme: 24.04.2015 23:56
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.