28 Nisan 2015 Salı 14:08
Güvercinler, baharla buluştu

KARS  - Sarıkamış ilçesinde havanın ısınmasıyla fiyatları 500 ile 2 bin lira arasında değişen güvercinler, doğayla buluştu.

Tepe Mahallesi'nde yaşayan kuşbaz Onur Vanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvercin beslemenin büyük bir tutku, aynı zamanda meşakkatli bir iş olduğunu ifade etti.

Sarıkamış'ta kış mevsiminin yaklaşık 6 ay sürdüğünü, güvercinlerin bu süre içerisinde kümeste kaldığını belirten Vanlı, "Taklacı güvercin beslemek, onları uçurup takla atmalarını seyretmek insana anlatılmaz bir duygu yaşatıyor. Ancak yaşadığımız bölgede kış çok ağır ve soğuk geçtiği için güvercinlerimizi fazla uçuramıyoruz" diye konuştu.

Havanın ısınmasıyla kuşların uçuş eğitimine başladığını vurgulayan Vanlı, güvercinlerin özel alıcısı olduğunu ve fiyatlarının 500 ile 2 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

Vanlı, 50'ye yakın güvercin beslediğini ve takla atmaları için günde iki saat uçuş eğitimi verdiğini bildirerek, "Beslediğim bu taklacı güvercinleri satıyorum. Türkiye'nin farklı illerinden alıcılar geliyor. Güvercinlerimin bakımı için aylık 300 lira harcıyorum" dedi.

 

Son Güncelleme: 28.04.2015 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.