11 Temmuz 2015 Cumartesi 10:52
HDP milletvekilinden Ülkü Ocakları başkanı hakkında suç duyurusu

KARS  - HDP Milletvekili Garo Paylan, Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu

Paylan'ın avukatları tarafından hazırlanan suç duyurusunda Adıgüzel'in Ermeni piyanist Tigran Hamasyan'ın Ani Harabeleri'nde verdiği konseri gerekçe göstererek düzenlediği basın açıklamasında "İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?" ifadesini kullandığı belirtildi.

"İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" iddialarıyla suç duyurusunda bulunulan Adıgüzel'in cezalandırılması talep edildi.

Avukat Kahraman Özçağın, suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa teslim ettiklerini söyledi. Adıgüzel hakkında aynı konudan başka bir soruşturmanın daha yürütüldüğünü bildiren Özçağın, iki soruşturmanın birleştirileceğini belirtti.

Özçağın, nefret söylemleri nedeniyle Türkiye'de büyük acıların yaşandığını kaydetti.

- Hamasyan konseri

Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, Ermeni caz piyanisti Tigran Hamasyan'ın Ani Harabeleri'nde konser vermesi üzerine 24 Haziran'da yaptığı basın açıklamasında konsere tepki göstererek, "Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?'' demişti.

Son Güncelleme: 11.07.2015 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.