11 Nisan 2015 Cumartesi 10:39
Kars'a 16 derslikli lise yapılacak

KARS  - Kars'ta Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılırken boşaltılan bina yıkılarak yerine 16 derslikli lise yapılacak.

Yeni Mahalle Cumhuriyet Caddesi üzerinde iki yıl önce boşaltılan depreme dayanıksız raporu verilen bina ve yanındaki pansiyon yıkılmaya başlandı.

Yıkım çalışmalarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, yaptığı açıklamada, iki yıl önce KAÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulunun üniversite yerleşkesine taşınmasının ardından binanın boş kaldığını söyledi.

Altun, Atatürk Üniversitesinden teknik heyetin yaptığı incelemede binanın depreme dayanıksız olduğu ve yıkılmasının uygun olacağı yönünde rapor hazırlandığını anımsattı.

Mevcut binanın yıkılarak yerine 16 derslikli lise yapılacağını belirten Altun, şöyle konuştu:

"Bakanlığa yazı yazdık. Bakanlığımız güçlendirme ile yeni yapım arasındaki farkın yüzde 40'ı geçtiği zaman genelde güçlendirmeyi uygun bulmuyor ve yeni bina yapılmasını istiyor. Bakanlığımız yeni okul yapılmasını istedi. Yıkım izni alınarak İl Özel idare Genel Sekreterliğine bildirdik. Ödenek çıkardı ve İl Özel İdaresi tarafından ihale yapıldı. Buraya 16 derslikli yeni bir lise yapacağız. Yıkım çalışmaları başladı. Yıkımdan sonra temel atılarak inşaat başlayacak." 

Altun, 7,5 dönüm arsa üzerine inşa edilecek 16 derslikli lisenin 2015-2016 eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.