07 Mayıs 2016 Cumartesi 20:58
Sarıkamış'ta açılan batminton kursu yoğun ilgi gördü

Sarıkamış ilçesinde, Türkiye Badminton Federasyonu ile Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) iş birliğiyle "1.ve 2. Kademe Badminton Antrenörlük Kursu'' açıldı.

Federasyon tarafından görevlendirilen antrenör Zafer Şahin ve BESYO Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Erkal Arslanoğlu tarafından verilecek 10 günlüt kursa,  Kars, Ardahan, Iğdır, Rize, Van, Hakkari ve Şırnak’tan 49 erkek, 38 kadın olmak üzere toplam 87 kişi katıldı.

Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Dursun Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun teorik derslerini okulda görev yapan hocaların verdiğini, uygulamalı teknik ve taktik eğitimin ise federasyon temsilcisi tarafından spor salonunda verilmeye başlandığını söyledi.

Okul olarak öğrencilere sporun birçok branşını öğretmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla bu tür organizasyonlara önem verdiklerini ifade eden Aydın, “Badminton sporu çok bilinen bir spor dalı değil. Ancak biz okulumuzdaki hocalarımızla birlikte farklı spor branşlarının da doğu bölgesinde yaygınlaşmasını, gelişmesini istiyoruz. Bu manada batminton konusunda bize büyük destek veren Türkiye Badminton Federasyonu ve temsilcisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 07.05.2016 20:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.