09 Ağustos 2015 Pazar 14:37
Sarıkamış'ta yaz spor okuluna ilgi

Sarıkamış başlatılan yaz spor okuluna çocuk ve gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü (GHSİM) tarafından her sene açılan yaz spor okulunda 8 ile 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere sporun sevdirilmesi hedefleniyor.

Yoğun ilginin gösterildiği yaz spor okulunda 5 antrenör tarafından yaklaşık 200 sporcuya voleybol, basketbol, atletizm, masa ve kort tenisi ile kayak (tekerlekli kayak ve paten) branşlarında haftada 6 gün eğitim veriliyor.

GHSİM Müdürü Ali Koçak, yaptığı açıklamada, tatile çıkan öğrencilerin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri, spor yapma alışkanlığı kazanarak sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri için yaz spor okullarının çok önemli olduğunu söyledi.

Yaz okulunda deneyimli antrenörlerin hazırladığı programın, gelişmekte olan çocuklara, fiziksel ve psikolojik anlamda büyük yararı olduğunu belirten Koçak, "Yaz sporu okulları aileler ve çocuklar için bulunmaz bir fırsattır. Çevre ile uyumlu, öz güveni tam, öfkesini kontrol edebilen, kötü alışkanlıklardan uzak mutlu birey ve toplum oluşturmak için spor son derece önemli bir eğitim aracıdır. Ayrıca bu spor dallarından her hangi birine yatkın ve üst düzey yeteneği olanlar bu kurslar sayesinde ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Koçak, yaz okulunun okullar açılıncaya kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 09.08.2015 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.