06 Haziran 2016 Pazartesi 13:28
'Çemberimde Gül Oya' Sergisi Diyarbakır'da

Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile 81 ilden 81 öğretmenin hazırladığı kültür sergisi "Çemberimde Gül Oya" Diyarbakır'da açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün desteklediği ve e-Twinning projesi kapsamında 81 ili kapsayan, öğrencilere ve halka kültürel değerleri yeniden kazandırmayı hedefleyen "Çemberimde Gül Oya" adlı projenin sergi açılışı, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Modern Halk Dansları Topluluğu'nun yöresel halk oyunları gösterisi ile başlayan sergi, Vali Yardımcısı Taner Bircan, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Proje Yürütücüsü Münir Tan tarafından açıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden gelen çemberler, oyalar, yazmalar, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöreye ait yemek tarifleri, işlemeler, el sanatları ve kültürel varlıklardan oluşan sergiyi gezen Bircan ile Eyigün, Diyarbakır standında proje kapsamında oluşturulan hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Hatıra fotoğraflarının çekildiği sergi, ilgilileri tarafından ziyaret edildi. Proje, kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerleri yeniden kazandırmayı, kültürlerarası bilgi alışverişi ve kültürel kaynaşmayı sağlamayı, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi ve motiflerimizi yeniden gözler önüne sermeyi amaçlanıyor. "Çemberimde Gül Oya" sergilerinin Ocak 2017'ye kadar 81 ilde tamamlanması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 06.06.2016 13:32
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.