23 Haziran 2016 Perşembe 11:18
Dünyanın Bütün Müzeleri Artık Türkçe

Dünyanın önde gelen modern sanat müzelerini artık oturduğunuz yerden hiçbir ücret ödemeden gezebilirsiniz. Ücretsiz öğrenme platformu Khan Academy Türkçe ile MoMA'dan British Museum'a, Metropolitan Sanat Müzesi'nden Asya Sanat Müzesi'ne kadar pek çok ünlü müzedeki sanat eserlerini incelemek, sanatçılarla yapılan röportajları ve ünlü sanatçıların performanslarını izlemek mümkün.

Dünyanın pek çok yerinde bulundukları toprakların tarihi ve kültürel zenginlikleri yansıtan, farklı dönemlerden eserlerin sergilendiği birçok müze var. Mutlaka gezilmesi gereken yerler listelerinden eksik olmayan müzeler artık internet üzerinden ve ücretsiz gezilebilecek. Bir tıkla ulaşabileceğiniz müzeler arasında ziyaretçi akınına uğrayan İngiltere'deki British Museum ve Tate Müzesi, New York'taki MoMA ve Metropolitan Sanat Müzesi ve San Francisco'daki Asya Sanat Müzesi yer alıyor.

"TEK BİR ŞEYİ BİLMELİSİN: HER ŞEYİ ÖĞRENEBİLİRSİN"

Khan Academy'nin sağladığı bu sanal gezi imkanı ile sanat severler, müzelerde yer alan yüzlerce eseri sanki yerindeymiş gibi inceleyebilecek ve uzmanların eserler ile ilgili yorumlarını Türkçe olarak izleyebilecek.

"Tek bir şeyi bilmelisin: Her Şeyi Öğrenebilirsin" sloganıyla toplumsal farkındalık yaratmayı ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefleyen Khan Academy Türkçe'nin eğitim içeriklerine, hiçbir ücret ödemeden tr.khanacademy.org adresinden ulaşılabiliyor. Adreste, 4500 ders videosu ve 150.000 alıştırma Türkçe olarak yayınlanıyor.

Son Güncelleme: 23.06.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.