02 Haziran 2016 Perşembe 16:53
Hüsnü Şenlendirici'den Klarnet Kampı

Ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, uzun yıllardır hayalini kurduğu klarnet kampı projesini hayata geçiriyor. Memleketi Bergama'da kamp için on dönümlük zeytinlik alan müzisyen, 7-12 Temmuz tarihlerinde klarnet ve müzik meraklıları ile işin ustalarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Çocukluğundan bu yana müzikle iç içe bir yaşam geçiren klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, memleketi İzmir Bergama'da klarnet kampı açacak. Bugünlerde konserler haricindeki tüm vaktini kampın hazırlık çalışmaları için harcayan Şenlendirici, işçilerle birlikte çalışarak klarnet kampı için emek veriyor.

HER ŞEY TWİTTER MESAJIYLA BAŞLADI

Hüsnü Şenlendirici geçtiğimiz yıl sosyal medyada "Önümüzdeki yaz bir klarnet kampı yapsak mı?" sorusunu sormuştu. Şenlendirici'nin bu fikrine büyük destek gelince o da "O halde hazırlanın temmuzda klarnet kampı yapıyoruz." diyerek cevap verip kamp çalışmalarına başladı. Şenlendirici öncelikle Bergama'da bir zeytinlik satın aldı.

HEM TEORİK HEM PRATİK

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan klarnet kampı, birçok klarnet sanatçısının yanında bu enstrümana gönül vermiş ve merak edenleri bir araya getirecek.Katılımcılar hariç, kampa dışarıdan kimse alınmayacak. Kampın 150 kişilik bir kontenjanı olacak. Ziyaretçiler doğa ile iç içe bir şekilde çadırlarda kalacak. Hem ülkemizin hem de dünyanın önde gelen klarnetçileri, müzik üzerine söyleşi ve seminerler düzenleyecek. Akşamları ise konserler olacak. Sabahları teorik olarak müziği konuşan katılımcılar akşamları işin pratiğini canlı olarak görme imkanına kavuşacak. Kampın son günü çekiliş ile klarnet ve ekipmanları hediye edilecek.

KAMP 7-12 TEMMUZ ARASINDA

Kampın konser takvimi ise oldukça renkli. Usta isimler ve gruplar var. 7-12 Temmuz tarihlerinde başta Hüsnü Şenlendirici olmak üzere, İsmail Lumanovski, Taksim Trio, Rubato ve Göksun Çavdar, Rouh Trio ve kirpi lakaplı klarnet sanatçısı Bülent Altıntaş hem atölye çalışmalarına katılacak hem de konser performanslarıyla yer alacak. Bu isimler haricinde klarnet sanatçıları Tolga Akşit, Altan Gözetlik ve Mansur Köfeci klarnet üzerine her türlü bilgiyi katılımcılarla paylaşacak. Katılımcılar her türlü bilgiyi doğru ve etkili bir şekilde alacak birebir merak ettiği tüm soruları sorabilecek. Her gün Hüsnü Şenlendirici'nin belirlediği konular çerçevesinde atölye çalışmaları yapılacak. Performans sergileyecek sanatçılar da misafir oldukları gün belirlenen zamanlarda atölye çalışmalarına katılacak.

KATILMAK İÇİN NELER YAPMALI?

Kampa katılmak için www.klarnetkampi.org sitesinden form doldurarak başvuru yapmak gerekiyor. Kişi başı ücreti bin 500 lira. Öğrenciler ise bin 100 liraya kampa katılabilecek.

Son Güncelleme: 02.06.2016 16:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.