07 Haziran 2016 Salı 12:58
'Opera Dolmuşu' İstanbul'da

Araçlarıyla Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen gurbetçilerin kullandığı güzergah üzerinde konserler veren "Opera Dolmuşu", bugün Kadıköy Moda Sahnesi'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

"Selam Opera" projesi kapsamında, 29 Mayıs'ta Almanya Berlin'den yola çıkan ve bir minibüse sığacak yolcu sayısı kadar oyuncudan oluşan müzikli tiyatro gösterisi "Opera Dolmuşu" sanatçıları, İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Yolculukları sırasında Münih, Viyana, Belgrad ve Sofya'dan oluşan dört durakta, "Misafir İşçi Rotası" adı verilen güzergah üzerinde konserler veren. "Opera Dolmuşu", Wolfgang Amadeus Mozart, Claudio Monteverdi, Georges Bizet, Pyotr Tchaikovsky, Barış Manço ve Nico Dostal gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

Grup, yarın akşam Taksim'de vereceği konser sonrası Almanya'ya dönecek.

"OPERA DOLMUŞU" HAKKINDA

Opera Dolmuşu, bir minibüse sığacak yolcu sayısında oyuncudan oluşan bir müzikli tiyatro gösterisi. İki ses sanatçısı, üç müzisyen ve bir sunucudan oluşan grup, özellikle farklı kültürel kökenlere sahip insanların yaşadığı mahalleleri seçiyor. Bu mahallelerdeki müzikal, sanatsal ve kişisel buluşmalarla, müzikli tiyatronun anlaşılabilir bir evrensel dil konuştuğunu gösteriyor. Komische Oper (Komik Opera) Berlin, kurulduğu 1947'den bu yana bu açıklığı temel ilkesi olarak benimsiyor. Grup kendisini, herkese hitap eden bir opera olarak görüyor.

Son Güncelleme: 07.06.2016 12:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.