03 Haziran 2016 Cuma 13:08
Türkiye'nin İlk Holografik Hayvanat Bahçesi Açıldı

Türkiye'nin ilk Holografik Hayvanat Bahçesi Tuzla'da hizmete açıldı. Tuzla Belediyesi tarafından geliştirilen projede aralarında nesli tükenmiş olanların da bulunduğu 50'ye yakın hayvan, hologram teknolojisi kullanılarak hayvanat bahçesine dönüştürüldü.

Nuh'un Gemisi'nden ilham alınarak Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı içinde tasarlanan parkın açılışını Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yaptı. Öğrencilerin ve vatandaşların da katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Yazıcı, Türkiye'nin en fonksiyonel parkını belediye imkanlarıyla yaptıklarını, Tuzla'ya büyük katkı değer sağlamaya devam edeceklerini söyledi. Açılış kurdalesini oğluyla birlikte kesen Başkan Yazıcı, daha sonra misafirlerine parkı gezdirdi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye'nin ilk "Holografik Hayvanat Bahçesi" projesi, dünyanın en popüler teknolojilerinden biri olan "Free Format Hologram Sistemi" ile Tuzla'da hayata geçirildi. Birbirinden farklı coğrafyalarda yaşayan 50'ye yakın nesli tükenmiş ve yaşamı devam eden hayvan türü, birebir boyutlarıyla Nuh'un Gemisi'nden ilham alınarak hazırlanan yapı içerisinde bir araya getirildi. Penguenler, kutup ayısı, Afrika aslanı, jaguar, Avrupa'nın ren geyiği, kartal, martılar, flamingolar, karınca yiyen pangolin, bukalemun, ceylan, gergedan, goril ve nesli tükenen mamut hologram teknolojisi sayesinde canlandırılıyor.

ÇOCUKLAR ÇOK SEVDİ

Eğitici ve öğretici bilgilerin de yer aldığı Türkiye'nin ilk ve tek holografik hayvanat bahçesinin adı "Nuh'un Gemisi HoloZoo" konuldu. Parkın açılışına çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Hologram teknolojisiyle perdeye yansıtan hayvan figürleri bazı minikleri heyecanlandırdığı görüldü. Şaşkın gözlerle 50'ye yakın hayvanı yakından görme imkanı bulan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Son Güncelleme: 03.06.2016 13:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.