06 Haziran 2016 Pazartesi 15:38
Ünlü Virtüöz Şevki Karayel, Leyla Gencer'de Perde Kapattı

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi sezon kapanışını ünlü virtüoz Şevki Karayel ile dün akşam gerçekleştirdi. Repertuvarında Robert Schumann, Frederic Chopin, Fransz List'e yer veren Karayel, muhteşem performansı ve açıklamalı sunumuyla seyircisinden tam not aldı.

Gecede Popüler Müzik Sanat Vakfı (POPSAV) Başkanı Baha Boduroğlu tarafından, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'na şükran plaketi takdim edildi. Plaketi Bakırköy Belediye Başkanı adına, vekili Mahir Çevik teslim aldı. Boduroğlu konuşmasında, Leyla Gencer Opera Sahnesi'nden sorumlu Bakırköy Belediye Başkan Danışmanı Nurhan Çetinkaya ve ekibine de sanat için harcadıkları emek ve çabalarından ötürü tebriklerini sundu.

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi açıldığı Ekim 2015'ten bu yana Şevki Karayel'den Güray Başol'a, İdil Biret'ten Cihat Aşkın'a, Kardeş Türküler "den Abdal Haluk Tolga İlhan'a kadar çeşitli birçok kişi ve grubu ağırladı. Müzik dışında çeşitli sahne performanslarının (opera, bale, müzikli çocuk oyunu) da sahnelendiği Leyla Gencer'de bu sezon, 130 prodüksiyon ile 15 bini çocuk olmak üzere 55 bin seyirci ağırlandı. Gelecek sezon programına yoğun ve heyecanlı bir şekilde hazırlanan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, gelecek sezon açılışını Gencer'in doğum günü olan 10 Ekim'de sürpriz bir konser programıyla yapmayı planlıyor.

LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, Avrupa Yakası'nın tek opera binası olma özelliğini taşıyor. 2013'te, Bakırköy Belediyesi tarafından inşa edilen merkez, 10 bin metrekarelik alana kuruldu. Merkezin 250 kişilik Açıkhava oditoryumu, 100 araç kapasiteli kapalı ve 50 araç kapasiteli açık otopark alanı, bin kişi kapasiteli salonu, 300 metrekare sahne ile 65 metrekare döner sahnesi, orkestra çukuru ve 6 adet kulisi bulunuyor. Engellilere yönelik yapısı ve uygulamaları vesilesiyle ödülü bulunan merkezin giriş katında, mesai saatleri arasında ziyaret edilebilecek Leyla Gencer Anı Evi de yer alıyor.

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.