13 Ağustos 2015 Perşembe 14:45
Babalarının isminin okulda yaşatılmasını istiyorlar

MALATYA  -  Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, 50 yıl önce okul yapımı için arsasını bağışlayan Hacı Demir'in çocukları, babalarının isminin Tepeköy Okulu'na verilmesini istiyor. 

Yeşilyurt ilçesinde okul yapılması için 1963'te arsa bağışlayan Hacı Demir'in oğlu Davut Demir (75), AA muhabirine yaptığı açıklamada, o dönem okul olmadığı için köyden sadece bir kişinin şehre giderek, okuma imkanı bulduğunu belirtti. Şu an Milli Eğitim Müdürlüğünce tadilata alınan Tepeköy Okulu'nun arsasının 50 yıl önce babası Hacı Demir tarafından bağışlandığını anlatan Demir, daha sonra buraya okul yapıldığını ve çocukların bu sayede köylerinde okuma imkanı bulduğunu dile getirdi.

Okuldan mezun olanlar arasından hakim ve öğretmenlerin çıktığını kaydeden Demir, birçok hayırseverin isminin okullara veya kamu kurumlarına ait farklı binalara verildiğini anımsatarak, babasının isminin yaşatılması için kendilerinin de bu okula Hacı Demir isminin verilmesini istediklerini aktardı.

Taleplerini Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçeyle ilettiklerini kaydeden Demir, "O dönem bu muhit bir muhtarlıktı. Şimdi 4 muhtarlık oldu. O dönem okul yapılması için kimse yer vermedi. Arazisi babamdan fazla olan kişiler vardı, onlar vermedi. Babam verdi, bağışladı. O dönem okula babamın ismini vermediler. Okula babam Hacı Demir'in isminin verilmesini istiyoruz" diye konuştu. 

Babalarının isminin okulda yaşatılmasını istiyorlar

Babalarının isminin okulda yaşatılmasını istiyorlar

Babalarının isminin okulda yaşatılmasını istiyorlar

Babalarının isminin okulda yaşatılmasını istiyorlar

Son Güncelleme: 13.08.2015 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.