07 Eylül 2015 Pazartesi 19:30
Büyük Olağan Kongresi'ne doğru

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti 5. Büyük Olağan Kongresi'nin genel seçimde tek başına iktidarın ve Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacağını bildirdi.

Kahtalı, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti ve AK Parti'lilerin 14 yılın her gününü büyüme ve değişim isteyen bir ülkeye direnenlere karşı verilen haklı bir mücadeleyle geçirdiğini belirtti.

AK Parti'nin kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 seçimlerine girememesiyle başlayan ve sonrasında AK Parti'yi siyasetin karanlık dehlizlerinde bırakmayı hedef alan tüm senaryoların zaman içinde birer birer çöktüğünü kaydeden Kahtalı, "AK Parti ve AK Parti kadroları, bu zaman diliminde yaşanan her bir olaydan güçlenerek çıkmakla kalmadı, milletimizle olan bağını daha da sıklaştırdı. Geçen 13 yılda demokrasi, özgüven ve kalkınmada atılan dev adımlar, çekilen her zorluğun, yaşanan her sıkıntının, darboğaz gibi görünen her geçidin, sabırla ve azimle aşılmasının bir semeresi olarak ülkemizin kazanımlarına eklendi. Bütün bunlar olurken AK Parti'nin dayandığı en büyük güç, sarsılmaz birliği, milletin duyduğu itimat ve kurulduğu ilk günden itibaren kurucu değerlerine olan sadakatidir" ifadelerini kullandı.

Kahtalı, tüm dünyanın 14 yıl boyunca büyük bir hayranlık, ilgi ve takdirle bu büyük mücadeleyi ve mücadelenin neferlerini izlediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kurucu lideri 10 Ağustos 2014'te ilk kez halk oyuyla seçilen cumhurbaşkanı olan AK Parti, kendi içindeki nöbet değişimini de milletin ve tarihin beklediği sorumlulukla gerçekleştirdi. Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de milli iradenin kararını tereddütsüz kabul eden AK Parti, gereğini süreç içerisinde yerine getirdi. Ülkemizi hükümetsiz bırakmamak adına yine yapıcı bir siyaset anlayışı ortaya koydu. Geçen üç aylık süre ve olaylar, ülkemizin 21. asrın başından itibaren diğer ülkelerden üstünlüğünün tek başına iktidar olduğu gerçeğini bir kez daha tüm açıklığıyla ortaya koydu. Bu kongremiz, Türkiye'nin demokratikleşme, kalkınma, ilerleme ve değerleriyle bütünleşme yolculuğuna ve evrensel sorumluklarına ara vermeden tüm hızıyla devam etmesinin kaynağı olacak. Bu kongremiz, milletimizin yeni Türkiye yolculuğuna devam etmesinin kaynağı olacak. Bu kongremiz, 1 Kasım'da tek başına iktidarın ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasının kaynağı olacak. Bu kongremiz, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanlara karşı milli iradenin güçlü sesinin kaynağı olacak. Bu kongremiz, 2023, 2053 ve 2071'e selametle ulaşmamızın kaynağı olacak."

Son Güncelleme: 07.09.2015 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.