13 Ağustos 2015 Perşembe 18:34
Büyükşehir Belediyesinden sokak hayvanlarına bakımevinde hizmet

Malatya Büyükşehir Belediyesince sokak hayvanlarına Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevinde hizmet veriliyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi, başta sokak hayvanları olmak üzere bütün hayvanlara çok yönlü hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Veteriner Şube Müdürlüğüne bağlı Hayvan Kısırlaştırma ve Geçici Bakımevinde sokak hayvanları için kısırlaştırma, ameliyat, aşılama ve sahiplendirme hizmeti verilirken, evcil hayvanlarsa aşılanıyor.

Merkezde bu yılın ilk 7 ayında yüzlerce sahipsiz sokak hayvanı için kısırlaştırma ameliyatı, aşılama ve işaretleme işlemi yapıldı. Hayvanlar alındıkları ortama tekrar bırakıldı.

Yüzlerce sahipsiz hayvansa vatandaşlara sahiplendirildi.

Bu dönemde sahipli ve sahipsiz bini aşkın hayvana da kuduz ve parazit aşısı yapıldı.

- Sıcaktan etkilenen hayvanlara suluk yaptırıldı

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları için köpek ve kedi kulübeleri yaptırıldı. Sıcak havalardan dolayı sokak hayvanlarının su ihtiyacı için de şamandıralı otomatik suluklar yaptırılarak şehrin değişik noktalarına yerleştirildi.

Son Güncelleme: 13.08.2015 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.