17 Nisan 2015 Cuma 18:11
IPARD 14. çağrı dönemi başlıyor

Tarımsal kalkınmaya destek amacıyla gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD) 14. başvuru çağrı ilanına çıkıldı.   

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak mali desteğin kaynağının, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu olduğu belirtildi.

Bu desteğin “Kamu Katkısı” olarak adlandırıldığı kaydedilen açıklamada, kamu katkısının, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacağı aktarıldı.

Çağrı ilanı kapsamında, 81 milyon avroluk süt üreten tarımsal işletmelere yatırım ile 40 milyon avroluk tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımların bulunduğu bildirilen açıklamada, tarım ve balıkçılık başlığı altında süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması konusunda faaliyet gösteren işletmelerin destek kapsamında olduğu belirtildi.

Malatya için başvuruların 11 Mayıs 2015 tarihinde TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü hizmet binasında kabul edileceği belirtilen açıklamada, başvuruların 5 Haziran 2015 tarihine kadar süreceği bildirildi. 

Başvurular için 4-15 Mayıs tarihleri arasında ön inceleme yapılacağı kaydedilen açıklamada, başvuru sahiplerinin ön kontroller için Malatya İl Koordinatörlüğü'nden randevu almaları gerektiği ifade edildi. 

Açıklamada, çağrı ilanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım sürelerinin en fazla 9 ay olarak planlandığı belirtildi. 

Son Güncelleme: 17.04.2015 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.