03 Eylül 2015 Perşembe 15:54
KADEM'den Malatya'da kadınlara girişimcilik eğitimi

 Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilciliğince kadınlara girişimcilik eğitimi tertiplendiği bildirildi.

KADEM Temsilciliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Merkez Müdürlüğü ile organize edilen girişimcilik eğitimi projesinin açılışı yapıldı.

KADEM İl Temsilciliğinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, kadınlara sosyal ve ekonomik faaliyetlerinde başarı diledi.

KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, kadınların girişimcilik eğitimi sürecine büyük bir şekilde müdahil olduğunu belirterek, "Başarılı işletmeler kurdular. Bu eğitimler bu günden sonra da hızla devam edecek ve kadınlara KOSGEB olarak bu noktada pozitif ayrımcılık yapacağız" ifadelerini kullandı.

KADEM Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Kadının toplumdaki yerine dikkat çeken Karabulut, "Kadınların katılımcı, üretken ve kendine yeterli hale gelmesi, sivil toplum örgütlerinin önemini daha da arttırıyor. Misyonumuz doğrultusunda farklı sahalarda çalışan ve farklı birikimlere sahip toplumun önde gelen kadınlarından oluşan bir beyin takımı oluşturarak, Türkiye kadınının öz değerlerini muhafaza edebilen, ulusal ve uluslararası platformlarda dünya kadınlarıyla rekabet edecek düzeye getirilebilen, dezavantajlı kadınların ağırlıklı olduğu kesimlere fırsat eşitliği sağlayan, Türkiye'deki kadın çalışmalarının tanıtılması ve sosyo kültürel değerlerin yaygınlaştırılmasını sağlayan bir sivil toplum kuruluşu olma vizyonunu benimsiyoruz" açıklamasında bulundu.

Eğitime 30 kişi katıldı.

Açılışta Vali Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, KADEM Malatya Yürütme Kurulu üyeleri ve kursiyerler hazır bulundu.

Son Güncelleme: 03.09.2015 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.