11 Nisan 2015 Cumartesi 14:56
Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Alper, incelemelerde bulundu

MALATYA (AA) - Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde cezaevi yapım çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Alper, beraberinde Adalet Bakanlığından gelen teknik heyetle Doğanşehir'e giderek, buradaki eski Doğanşehir Cezaevi’nin açık cezaevine dönüştürülmesi çalışmalarını inceledi. Alper, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce kapanan ve 61 kapasiteli K-2 Tipi Doğanşehir Cezaevi’nin 147 kapasiteli Doğanşehir Açık Cezaevi’ne dönüştürülmesiyle ilgili inşaat çalışmaları yapıldığını söyledi.

Açık cezaevi için tahsis edilen arazide tarımsal faaliyetlerde bulunulacağını, meyve ve sebze yetiştirileceğini aktaran Alper, alanda tarımsal faaliyetlerde bulunacak açık cezaevi mahkumlarının yararlanabileceği sosyal tesislerin de projelendirileceğini belirtti.

Doğanşehir’de ayrıca 750 kişi kapasiteli T Tipi Kapalı Cezaevi yapılacağını dile getiren Alper, ilçede yapımı planlanan T Tipi Açık Cezaevi'nin de 250 kişi kapasiteli olacağını aktardı. 

İncelemenin ardından heyetle Akçadağ ilçesine geçen Alper, Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin ve Belediye Başkanı Ali Kazgan ile bir araya geldikten sonra Güzyurdu mevkinde cezaevi yapımı için tahsis edilen arazide incelemelerde bulundu.

Akçadağ’a yapılması düşünülen T Tipi kapalı ve açık cezaevleri projesinin son aşamaya geldiğini belirten Alper, "Projenin oluşmasında ve şekillenmesinde Başsavcılığımız, Akçadağ Kaymakamlığımız ve Akçadağ Belediye Başkanlığımız çok önemli gayret sarf ettiler. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl temeli atılarak inşaatına başlanır" diye konuştu. 

Alper, Akçadağ ilçesinde yapılacak kapalı cezaevinin 750 kişi kapasiteli, açık cezaevinin ise 250 kişi kapasiteli olacağını kaydetti. 

Son Güncelleme: 11.04.2015 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.