06 Ocak 2016 Çarşamba 21:20
Malatya Eskkk Başkanı Evren Açıklama Yaptı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, 30 Ocak'ta gerçekleştirilecek genel kurulda tekrar aday olduğunu açıkladı.

Evren, yazılı açıklaması, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak 31 Aralık 2015 tarihi itıbarıyla esnafa kullandırdıkları kredi miktarının 60 milyon 310 bin lira olduğunu belirtti.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Evren, 30 Ocak tarihinde yapılacak genel kurulda aday olduğunu belirterek, "Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına adayım. Adaylığım devam ediyor. Malatya esnaf ve sanatkarına hizmetim devam edecektir. Genel kurulumuzu ahilik kültürüne yakışır bir şekilde, Malatya esnaf ve sanatkar camiasına yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bazı esnaflara kredi verilmediği iddialarının doğru olmadığını aktaran Evren, şunları kaydetti:

"Hangi meslek dalında olursa olsun, bankalarla ilgili sorunu yoksa şartları uyuyorsa buradan kredisini almıştır. Örneğin berber esnaflarımızdan 25, 30, 100, 150 bin lira  alan var. 31 Aralık 2015 itibariyle berber esnaflarımızdan 102 kişi, toplamda 3 milyon 750 bin lira tutarında kredi almıştır. Şatları uyan herkes kredisini almıştır. Hiçbir esnafımız 'benim sorunum yoktu, kredi alamadım' diyemez. Böyle biri varsa gelsin ben özür dileyeceğim. Ama şartları uyan varsa her meslekten esnafımız kredisini almıştır. Şartları uymayanlara da biz yasaları hiçe sayarak kredi veremeyiz. Hukukun dışına çıkamayız. Buranın kapısı herkese açıktır, burası ahilik kurumudur."

Son Güncelleme: 06.01.2016 21:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.