16 Nisan 2015 Perşembe 18:54
Malatya'da bir vatandaşın kendini ateşe vermesi

Dün kendini yakmaya çalışan Ali Özbay'a "psikotik belirsiz ağır depresif nöbet" tanısıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından yüzde 70 rapor verildiği ve Özbay'ın bugüne kadar özürlü maaşı aldığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, maddi sıkıntıları olduğu beyanıyla valilik önünde kendini yakma girişiminde bulunan Yeşilyurt Gözene Mahallesi'nde yaşayan Ali Özbay ile ilgili araştırma yapıldığı belirtildi. 

Özbay'ın 45 yaşında, bekar olduğu ve ağabeyiyle kendi evlerinde ikamet ettiği aktarılan açıklamada, "Şahsa 'psikotik belirsiz ağır depresif nöbet' tanısıyla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yüzde 70 rapor verildiği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) kayıtlı olduğu ve bugüne kadar özürlü maaşı aldığı görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Şahsın aldığı maaşın haricinde değişik zamanlarda borçlarını ve ihtiyaçlarını öne sürerek Yeşilyurt SYDV’den 2008-2014 döneminde 10 bin 535 lira nakdi yardım aldığı kaydedilen açıklamada, Özbay'a ayrıca 2008 yılından itibaren düzenli olarak yakacak yardımı yapıldığı da vurgulandı.

Özbay'ın ocak ayında Yeşilyurt Kaymakamlığına müracaat ederek kendisine dizüstü bilgisayar alması için 3 bin lira nakdi yardımda bulunulmasını talep ettiği ve isteği gerçekleşmeyince kendini yakma girişiminde bulunduğu anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgili şahıs bu defa 15 Nisan günü basın mensuplarına önceden haber vererek kendini yakmıştır. İlimiz Valisi tarafından olay akabinde yanına gidilmiş kendisiyle konuşulmuş, 2 bin lira borcu olduğu, aylık 300 lira kira ödediği, bunların ödenmesi halinde bir daha böyle bir olayı gerçekleştirmeyeceği sözünü vermiştir. Şahsın kendi evinde oturduğu, kira vermediği ama buna rağmen kira yardımı istediği anlaşılmıştır. Kendini yakma girişiminde bulunan şahsa anında müdahale edilerek Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınmıştır. Yüzde 15 yanık tespit edilen hastanın genel durumunun iyi olduğu, tedaviye cevap verdiği, ayrıca kendisine psikolojik destek sağlanacağı da belirtilmiştir. İlgili şahıs bu tür girişimleri alışkanlık haline getirmesine rağmen Valilik makamınca şahsın bahsettiği borçların ilgili alacaklıların tespit edilerek alacaklılara ödeneceği taahhüdünde bulunulmuştur."

Son Güncelleme: 16.04.2015 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.