02 Eylül 2015 Çarşamba 19:48
Malatya'da Dünya Bankası ve İller Bankası heyetleriyle toplantı

Malatya'da Dünya Bankası ve İller Bankasından uzmanların katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen başkanlığındaki toplantı, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında organize edildi.

Dünya Bankası heyetinden Soraya Goga, konuşmasında, Malatya'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesinin Malatya insanının misafirperverliğini en iyi şekilde gösterdiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile çalışmak için sabırsızlandığını kaydeden Goga, "Finansman, planlama ve ulaşım konularında uzman arkadaşlarımızla birlikte Büyükşehir Belediyesinin ilgili ekipleriyle çok verimli geçen toplantılar yaptık. Üzerinde durduğumuz ulaşım, enerji, planlama ve finansman konuları bizim için önümüzdeki süreçte iş birliğimizi oluşturacak. Önümüzdeki süreçte Malatya Büyükşehir Belediyesi ile çalışacağımız için ekip olarak çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Arif Emecen de Dünya Bankası ve İller Bankası heyetlerini Malatya'da ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Toplantılar sırasında ele aldığımız konular genelde ileriki yıllara dönük Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve hayata geçirilmesi düşünülen projeler hakkındaydı. Bu projelerin de Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamına girecek şekilde altyapısının, fizibilite etütlerinin ve teknik çalışmalarının tamamlanması, bunların gerçekleştirilmesi amacıyla uzun vadeli finansman teminine yönelikti."

Toplantıya, Dünya Bankasından Anna Gueorguieva, Frank Allen, Onur Yener, Turda Özmen, Canan Yıldız, Mihaly Kopanyi, John Driscoll, Emre Kaya, İller Bankası Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığından Gökhan Gökçe, Turan Atakan ve Mekansal Planlama Dairesi Başkanlığından Hulusi Adıgüzel, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri yardımcıları Ercan Turan ve Zeki Sarılar, ilgili daire başkanları ve çalışanlar katıldı.

Son Güncelleme: 02.09.2015 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.