13 Nisan 2015 Pazartesi 20:06
Malatya'da 'Kenz-i Mahfi' sergisi açıldı

MALATYA (AA) - TBMM Milli Saraylar ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Kenz-i Mahfi (Gizli Hazineler) sergisi açıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde Hikmet Barutçugil, Levent Karaduman, Nilüfer Kurfeyz, Selim Sağlam ve Taner Alakuş'un hat, tezhip, minyatür ile ebru sanatından eserlerinin yer aldığı serginin açılışında konuşan TBMM Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Dr. Kemal Kahraman, İstanbul ve Ankara'dan sonra ilk kez Malatya'da sergi açtıklarını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Sanat Galerisi'nin birçok projenin parçası olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Türk Kültürü'ne özgü sanatların yaşatılmasının önemine işaret eden Çakır, ayrıca gençlerin bu sanatları öğrenebilecek mekanlar oluşturulması gerektiğini söyledi.

Malatyalı Ebruzen Hikmet Barutçugil, Türkiye'nin uluslarası bir ülke olmak istediğini ancak kültür ve sanatın uluslararası olmadaki ilk ve temel prensibinin önce ulusal olmaktan geçtiğini ifade ederek, "Biz burada atalarımızdan yüzlerce yıl önce intikal eden sanatları bugüne taşıyıp, bundan sonraki nesillere aktarmak istiyoruz. Bu imkanı sağlayan Milli Saraylar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların sonunda Kahraman, Çakır'a günün anısına plaket verdi. Çakır da Kahraman'a kayısı takdim etti.

Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da sanatçılar Barutçugil, Karaduman, Kurfeyz, Sağlam ve Alakuş'a çeşitli hediyeler verdi. 

Sergi, 19 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilecek. 

Son Güncelleme: 13.04.2015 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.