27 Temmuz 2015 Pazartesi 13:39
Malatya'da mezar nakil çalışması

MALATYA  - Malatya'da Güney Kuşak Yolu açma çalışmaları kapsamında güzargahtaki mezarların nakledildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güney Kuşak Yolu açma ve genişletme çalışmaları kapsamında Kuyuönü Mezarlığı'ndan Şehir Mezarlığı'na taşınan mezarların nakil işlemleri tamamlandı.

Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından 23 Mart 2015 tarihinde başlatılan nakil işlemi, tamamlandı. 

Bu kapsamda 50 metre genişliğindeki Güney Kuşak Yolu güzergahında kalan 2 bin 730 mezarın nakledilmesi için çalışma yürütüldü.

İşaretlenen mezarlardan 270'inin boş çıkması üzerine toplamda 2 bin 460 mezar taşındı.

Bunların 2 bin 406'sı Şehir Mezarlığı'na, 47'si il dışına, 7'si ise Kuyuönü Mezarlığı'nda boş yer bulunduğu için buraya defnedildi.

Dini vecibelere uygun olarak din görevlileri eşliğinde Kuyuönü Mezarlığı'ndan Şehir Mezarlığı'na getirilen mevtalar, burada 4 parsele gömüldü.

Malatya'da mezar nakil çalışması

Malatya'da mezar nakil çalışması

Malatya'da mezar nakil çalışması

Son Güncelleme: 27.07.2015 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.