10 Eylül 2015 Perşembe 16:10
Malatya'da su ve kanalizasyon hizmeti konulu çalıştay

Malatya'da su ve kanalizasyon bilgi işlem daireleri tecrübe paylaşım çalıştayı düzenlendi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (MASKİ) tertiplenen ve iki gün sürecek çalıştay bir otelde başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, suyun insanoğlunun en temel ihtiyacı olduğunu söyledi.

İnsanlığın devamı için hayati önem taşıyan suyun önemli bir kaynak olduğunu kaydeden Kamçı, nüfus ve ekonomik faaliyetlerin artış göstermesi nedeniyle birçok ülkede su sıkıntısı yaşandığını ve buna bağlı ekonomik gelişmelerin sekteye uğradığını belirterek, "Suyun çok çabuk kirlenen bir madde olduğu unutulmamalıdır. Su kaynağının yakınında kirliliğe neden olabilecek kanalizasyon, çöp alanı, kimyasal tesisler ve atık madde alanı gibi kirletici unsurlar olmamalıdır. Yağmur sularıyla birlikte kaynağa karışması muhtemel fabrika atıkları, kentsel atıklar, tarımsal atıklar, kullanılmış sağlık malzemesi atıkları ve kentsel yüzeysel akıntılar gibi dış kirletici unsurlar için gerekli tedbirler mutlaka alınmalıdır. Bu anlamda su ve kanalizasyon idarelerine çok önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da çalıştayın problemlerin çok daha kısa sürede, kalıcı bir şekilde çözülmesini sağlayacağını kaydetti.

Her ilin kendisine göre sıkıntıları ve yapısal sorunları bulunduğunu belirten Çakır, "Kurumsal yapı çok önemli. Saha hakimiyetinin sağlanması, sahadaki işlerin ve personelin performansının ölçülmesi, sağlıklı verilerin toplanması, sağlıklı bir sistemin oluşturulması adına bilgi işlem büyük önem arz ediyor" dedi.

TBB Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin de belediyelerin çok geniş alanlarda hizmet verdiğini belirtti.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, tecrübe paylaşımlarının kurumlara ve şahıslara büyük kazanımlar sağladığını kaydeti.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Süleyman Salih Birhan, TBB'den bir bilgisayar mühendisi, Orman ve Su İşleri Bakanlığından bir uzman, bazı illerin su ve kanalizasyon idarelerinin daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Son Güncelleme: 10.09.2015 16:11
Anahtar Kelimeler:
Su Ve Kanalizasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.