06 Ağustos 2015 Perşembe 13:29
Malatya'da 'Ulaşım Ana Planı Toplantısı' yapıldı

MALATYA- Malatya'da, "2035 Yılı Malatya İli Ulaşım Ana Planı Tanıtım ve İstişare Toplantısı" yapıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu dönemin Malatya'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte, kentin geleceğiyle ilgili planların yapılacağı bir dönem olduğunu belirtti. 

Çakır, bunu ne kadar geniş istişare ve katılım ile yapabilirlerse, bütün planlamaların da o kadar sağlıklı olacağından emin olduklarını ifade etti.

Daha önce Malatya Ulaşım Planı ile ilgili çalışma yapıldığını anımsatan Çakır, büyükşehir statüsünden sonra tekrar bu planların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kent genelini kapsayacak, 20 yıl sonrası hedef alınarak ilin gelişim projeksiyonu de göz önünde bulundurularak bu planlamaların yapılması gerektiğine dikkati çeken Çakır, şunları söyledi:

"Özellikli ülkemizde kırsal yaşamın azaldığı, kente göçün hızla artmaya devam ettiği bir süreçteyiz. Aynı zamanda gelişen bir ülke olmamız dolayısıyla trafikte bulunan araç sayının katlanarak artacağı bir gerçek. Bütün bu gelişmeler göz önünde bulundurularak illerin sağlıklı ulaşımlarının, altyapılarının, imar planlarının, ulaşım planlarının yapılması gerekiyor. Bizim buradaki temel amacımız bunları sadece bir planlama yapmak için değil, uygulanabilir ve şehrin önünde hazırlanan bütün planların bir anayasa gibi adeta her birimin, her kurumun, başta bizler olmak üzere uyacağımız, esas alacağımız, bunun üzerine planlar, programlar inşa edeceğimiz bir rehberimiz olacak."

Toplantıya, Malatya Valisi Süleyman Kamçı da katıldı. 

Malatya'da

Malatya'da

Malatya'da

Son Güncelleme: 06.08.2015 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.