10 Aralık 2015 Perşembe 18:36
Malatyalı düşünür Osman Hulusi Ateş anıldı bugün

Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Malatyalı düşünür için Darende Ulu Cami'de anma programı düzenledi.

Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu, Osman Hulusi Ateş'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Öğrenciler adına konuşan Harun Sevim, ünlü mutasavvıfın önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Osman Hulusi Efendi'yi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Osman Hulusi Ateş'in hayatının büyük bir bölümünü ilme, irfana adadığını dile getiren Sevim, "Okulumuzun yapıldığı yıllarda kapı kapı dolaşarak para toplaması, inşaatta kullanılan çivilerin tekrar kullanılması için onları toplayıp düzelterek ustalara vermesini idrak ederek en güzel şekilde eğitimlerimizi tamamlayıp ülkemiz için çalışkan, dürüst birer nefer olarak bu vefa borcunu ödemek için gayret etmeliyiz" diye konuştu.

Daha sonra Osman Hulusi Ateş'in divanından şiirler okundu.

Son Güncelleme: 10.12.2015 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.