11 Nisan 2015 Cumartesi 11:40
Malatyalı hayırseverlere 'İyilik Ödülleri' verildi

MALATYA (AA) - aa_picture_20150409_5000430_web.jpgaa_picture_20150409_5000431_web.jpgaa_picture_20150409_5000432_web.jpg

Ramada Otel'deki törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, müftülük yetkilileri ve hayırseverler katıldı. 

İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, TDV tarafından yapılan çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterimi sunuldu. Törende konuşan Müftü ve TDV Malatya Şube Başkanı Çimen, TDV'nin ülkede ve dünyanın 7 kıtasında insanlığın hizmetinde bir vakıf olduğunu dile getirdi. Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika'da TDV'nin adeta can suyu olduğunu vurgulayan Çimen, TDV'nin son asırda yardım medeniyetinin önemli unsurlarından biri olduğunu kaydetti. 

Vakfın İslam Ansiklopedisi yayınının insanlığa kaynak olması bakımından en önemli hizmetlerinden biri olduğunu belirten Çimen, İslam alemi için de bunun önemli olduğunu söyledi. Bugüne kadar 200 bine yakın öğrenciye burs veren TDV'nin ülke içinde ve yurt dışındaki eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Çimen, vakfın Azerbaycan'da lise ve İlahiyat Fakültesi, Kırgızistan'da ve Kazakistan'da İlahiyat Fakültesi, Romanya'da bir kolej, Bulgaristan'da Yüksek İslam Enstitüsü'nün, Rusçuk'ta İlahiyat Lisesi ve Şumnu'da İmam Hatip Lisesi olduğunu pek çok kişinin bilmediğini ifade etti. 

TDV'nin hayır hizmetlerinin arkasında milletin gönül gücü olduğunu vurgulayan Çimen, hayırseverlere yaptıkları katkılar dolayısıyla teşekkür etti. 

Çimen'in konuşmasının ardından Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Kurnaz ve İl Emniyet Müdürü Urhal, 23 hayırsevere Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez imzalı İyilik ödüllerini ve Hüsn-ü Hat verdi. 

Vali Kamçı, hayırseverlere ödüllerini verirken, ölünce insanın yanına kalacak olan hayırlar bulunduğunu ve bu hayırların en güzelini ödül alan vatandaşların yaptığını belirterek, "Allah hayırlarınızı kabul eylesin. Bu güzel hayırlar için TDV adına sizleri kutluyorum. Bu hizmetlerinizden dolayı ne kadar sizlere teşekkür etsek azdır. Hepinize tek tek şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Son Güncelleme: 11.04.2015 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.