07 Temmuz 2015 Salı 22:24
Meilletvekili Tüfenkçi'den Baro Başkanı Han'a ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaret etti.

Tüfenkçi, ziyarette, Malatya Barosunun duruşuyla ve mensuplarıyla Türkiye'de örnek barolardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Özellikle Türkiye'nin demokrasisi önündeki engellerin kaldırılması, insan haklarının, özgürlüklerin takibi ve toplumsal uzlaşma noktasında baroların çok önemli rolü olduğunu belirten Tüfenkçi, "Tabii barolar aynı zamanda meslek örgütleri olması dolayısıyla da meslektaşlarımızın bir çok sorununun dile getirilmesi gereken mekanlardan bir tanesidir" dedi.

Yargının bir çok sorunu olduğunu, bu sorunların Türkiye Büyük Millet Meclisine ve Türkiye'nin gündemine taşınması noktasında göreve hazır olduklarını dile getiren Tüfenkçi, "İnanıyorum ki bir ülkede adalet doğru işlerse, doğru tecelli ederse o ülkenin insanlarının orada yaşama isteğinin daha çok artacağına ve adaletin ekonominin de önünde olduğuna inanıyorum. Eğer siz kazancı adil olarak paylaştıramazsanız, siz hakkı yenenin hakkını veremezseniz, siz mazlumun yanında olamazsanız, mazlum hakkını ararken devletin desteğini arkasında hissedemiyorsa oradaki insanların mutluluğundan bahsedilemez" ifadelerini kullandı. 

Baro Başkanı Enver Han ise bugün Malatya için gurur duydukları bir gün olduğunu kaydederek, "Malatya Baromuzun bir mensubu olan Bülent Tüfenkçi'yi Türkiye Büyük Millet Meclisine, halkın iradesinin yansıdığı yere göndermiş bulunmaktayız. Kendisinden çok ciddi beklentilerimiz var. Hukukun üstünlüğü, insan hakları, adalete olan güvenin tesisi noktasında Malatya Barosuyla istişare halinde olacağından eminiz, bu konuda hiç bir şüphemiz yok" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 07.07.2015 22:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.