13 Temmuz 2015 Pazartesi 18:14
Somuncu Baba ve Hulusi Efendi, Darende'de anılacak

Malatya'nın Darende ilçesinde 25. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Anma Merasimi yapılacağı bildirildi.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfından yapılan yazılı açıklamada, vakıfça 1991 yılından buna tertip edilen ve bu yıl 25'incisi organize edilecek Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Anma Merasimi'nin 18 Temmuz Cumartesi günü düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, merasime TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın da katılacağı ifade edildi.

Dünyadan ve Türkiye'den konukların katılacağı ve bazı açılışların da gerçekleştirileceği merasimde, 14. yüzyıl erenlerinden Somuncu Baba diye bilinen Şeyh Hamid-i Veli ve O'nun neslinden geldiği belirtilen Malatyalı mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulusi Ateş'in hoşgörü çağrısının yineleneceği bildirildi.

Anma merasiminin manevi değerleri yeniden hatırlamak, öğrenmek, muhafaza etmek adına gerçekleştirilen birlik, dayanışma ve hoşgörü günü olduğu kaydedilen açıklamada, "Somuncu Baba Hazretlerinin neslinden Osman Hulusi Efendi'nin örnek kişiliği kadar, bizlere verdiği mesajlar, sevgi ve hizmet anlayışı daima hayırla anılmaktadır. Bu davet, Osman Hulusi Efendi'nin irfan sofrasına gönülden davetin merhabasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Son Güncelleme: 13.07.2015 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.