08 Ağustos 2015 Cumartesi 18:20
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 22. İstişare Toplantısı

MALATYA  - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Eğer kardeşlik olacaksa, 'Ben de varım' diyorsanız elinizdeki silahları susturacaksınız. 'Silahları değil sazları konuşturacağız' diyorsanız silahları susturup, sazları ondan sonra konuşturacaksınız. Barış, sadece sazla söylenir, silahla söylenmez" dedi.  

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 22. İstişare ve Yönetim Kurulu Toplantısı, Malatya'daki Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. 

Çalık, burada yaptığı konuşmada, muhtarların demokrasilerin en önemli unsurlarından biri olduğunu söyledi.

Özlük haklarının düzeltmek için önemli çalışmalar yaptıkları muhtarların 950 lira ücret aldığını belirten Çalık, "Bu sizin hakkınız değil. Bunu biliyoruz ama gelmiş olduğumuz yere bakarak çok ciddi bir artışın olduğunu sizlerin de bilmesi, görmesi gerekir" diye konuştu.  

Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçildiğine işaret eden Çalık, terörü ve başta DAEŞ, PKK ve DHKP-C olmak üzere tüm terör örgütlerini lanetledi.

"Uykusunda polisimizin ensesine silahı dayayan PKK'nın şu anda 'Barış istiyorum' cümlelerini bir kez daha gözden geçirip, silahlarını tamamen toprağa gömdükten sonra yapılacak işlemlere hep beraber yeniden bakmamız gerekir" diyen Çalık, önce PKK'nın silahları susturması gerektiğini söyledi. Çalık, şöyle devam etti:

"Eğer kardeşlik olacaksa, 'Ben de varım' diyorsanız elinizdeki silahları susturacaksınız. 'Silahları değil sazları konuşturacağız' diyorsanız silahları susturup, sazları ondan sonra konuşturacaksınız. Barış, sadece sazla söylenir, silahla söylenmez. Silahları toprağa gömeceksiniz ve Türkiye sınırları içerisinde hiçbir el silaha, tetiğe bulaşmayacak. Siz teröre dur demediğiniz, son vermediğiniz sürece bu mücadele de devam edecek." 

- "Kan kusup kızılcık şerbeti içtik"

Türkiye'de 2005 yılından itibaren çok önemli bir süreci başlattıklarını vurgulayan Çalık, "Milli Birlik, Kardeşlik Projesi, Çözüm Süreci dedik. Çoğu zaman kan kusup, kızılcık şerbeti içtik ve 'Çözüm Süreci devam etsin' dedik ama buna rağmen siz hala inatla ensesine silah dayadığınız polislerimizle şehitler vermemize vesile oluyorsanız bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Bir kez daha ülkemizin birliğine, beraberliğine sıkılan kurşunları lanetliyorum" ifadelerini kullandı.   

Muhtarlar başta olmak üzere tüm vatandaşların birlik içinde olması gerektiğini dile getiren Çalık, konuşmasını "Birliğimizin, beraberliğimizin sağlanması için tek yürekle hep beraber, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyoruz" sözleriyle sonlandırdı.

- "Başka Türkiye yok"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz de terör eylemlerine dikkati çekti.  Çözüm Süreci'nin devam etmesi gerektiğini ve bu konuda kendilerinin ellerin taşın altına koymaya hazır olduğunu dile getiren Akdeniz, şöyle konuştu:

"Biz, milletimizle devletimiz arasında köprü vazifesi gören Türkiye muhtarları olarak, teröre 'yeter artık' diyoruz. Ülkemizde huzur ve barış içinde birlikte kardeşçe yaşayabilir bir Türkiye olmasını istiyoruz. Kan ve gözyaşı dökülmesini istemiyoruz. Sorunlarımızın parlamento çatısı altında çözümünden yana olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Ortak değerlerde buluşulduğu, asgari müştereklerde anlaşıldığı, bir hükümetin kurulması halkımızın da ortak isteğidir. Umarız bir an önce hükümet kurulur ve halkımız rahat bir nefes alır. Çünkü başka Türkiye yok."

- "19 Ekim Muhtarlar Günü olsun"

Akdeniz, her yıl kutlayacakları bir "Muhtarlar Günü" olmasını istediklerini söyledi.

Bu konuda gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını anlatan Akdeniz, "Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında evrakımız hazır. Sayın Başbakan'ın imzası bekleniyor. 19 Ekim 1829'da kurulmuş ve 186 yıllık bir teşkilatın herhalde bir gününün olması bizim için de anlamlı olur diye düşünüyorum. İnşallah Sayın Başbakanımız da bizim evrakımızı da imzalamış olur. Bu vesileyle biz de 19 Ekim'i her yıl kutlanmak üzere illerimizde 'Muhtarlar Günü' olarak kutlarız" dedi.     

Toplantıya, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Türkiye genelindeki muhtarlar katıldı. 

Son Güncelleme: 08.08.2015 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.