05 Ocak 2016 Salı 11:09
Yardım Dağıtımında Kartlı Sisteme Geçti

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımları "Kart 44" adlı kartla yapacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca dar gelirli vatandaşların faydalandığı sosyal yardımlarda artık kartlı sistem kullanılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sosyal yardımları her geçen gün arttırdıklarını belirtti. 

Yardımların daha önce Esenlik marketlerin sadece bir şubesinde geçerli gıda fişleri verildiğini aktaran Çakır, şunları kaydetti:

"İhtiyaçların tek bir şubeden karşılanması, ayrıca markette bulunan diğer vatandaşların yanında yardım fişiyle alışveriş yapılması belediyemizden yardım alan hemşehrilerimizi mağdur ediyordu. Bu mağduriyeti gidermek için yaptığımız çalışmalar neticesinde kart sisteminin daha uygun olacağı kanaatine vardık. Kart 44 ile ekonomik durumu iyi olmayan ve belediyemizden yardım alan vatandaşlarımıza şehir genelinde bulunan bütün marketlerden alışveriş yapma imkanı sunmuş olduk."

Yaklaşık 7 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını aktaran Çakır, bu uygulamanın ihtiyaç sahiplerine büyük kolaylık sağlayacağını bildirdi. 

 

Son Güncelleme: 05.01.2016 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.