14 Şubat 2018 Çarşamba 19:13
Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantıları başladı.

Meclis toplantı salonunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığında yapılan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri Afrin harekatına desteklerinden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti. Meclis toplantısında Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekâtına değinen Başkan Çakır, bu harekatta şehit olanlara rahmet, gazi olanlara şifalar diledi. Başkan Çakır, "Askerimiz terör örgütlerine karşı Afrin’de büyük bir mücadele veriyor. Ülkemizi karıştırmak isteyen dış mihraklar bu güne kadar farklı terör örgütleri kurup Türkiye’ye karşı kullandılar. YPG - PYD terör örgütüne 4 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silah gönderilmesi Türkiye’nin ne kadar büyük bir tehlikede olduğunu gösteriyor. Bunlara karşı Türkiye 20 Ocak’ta Zeytin Dalı Harekâtını başlattı. Dualarımız ordumuzla birlikte. Rabbim birliğimizi-beraberliğimizi arttırsın. Biz de hep birlikte ülkemiz ve geleceğimiz adına bir olacağız, beraber olacağız. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

Daha sonra söz alan bazı AK Partili meclis üyeleri, Zeytin Dalı Harekâtına destek babında; şehrin bayraklarla süslenmesi, vatandaşlara 44 bin adet bayrak dağıtılması, asker ailelerinin ziyaret edilmesinin kamuoyunu motive edip, askerlere moral verildiği belirtilerek, bu organizasyon ve girişimlerden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti. Meclis üyeleri ayrıca Başkan Çakır’ın gayretleri sonucunda Malatya kayısısının TRT’de yayınlanan Payitaht Abdulhamit dizisinde yer verilmesini nedeniyle kamuoyu adına Başkan Çakır’a bir kez daha teşekkür etti. Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, ülkemizin uzun yıllardan beri terör olaylarından çektiğini belirterek, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı tehdit unsuru olan Afrin operasyonunu CHP grubu olarak desteklerini ifade etti. Meclis toplantısında yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Büyükşehir Belediyesi tarafından Darende ilçesine yapımı devam eden çocuk oyun parkına ’Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’ isminin verilmesi komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi. Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde faaliyet gösteren ticari taksiler için yapılan 10 adet taksi evinin yıllık kira ücretlerinin belirlenmesi için belediye başkanına yetki verilirken, MASKİ Personel A.Ş’nin kurulması hakkındaki MASKİ Genel Müdürlüğü’nün teklifi de kabul edildi.

Gündemde yer alan bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci birleşiminin 16 Şubat Cuma günü saat 14:30’da yapılması kararlaştırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.