24 Ocak 2018 Çarşamba 14:08
Türkiye Tarihi Kentler Birliği Müze Danışmanı Ahmet Erdönmez:

Türkiye Tarihi Kentler Birliği Müze Danışmanı Ahmet Erdönmez, Darende Kent Müzesinde, Darende ile ilgili her şeyin sergileneceğini söyleyerek, müzenin örnek bir proje olacağını söyledi.

Türkiye Tarihi Kentler Birliği Müze Danışmanı Ahmet Erdönmez Darende Kent Müzesinde incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında bir konuşma yapan, Erdönmez, “ Türkiye’nin en önemli kültür mekanlarından biri olan Darende’de kent müzesi çalışması başlıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan bir okul var okul şu anda restore edilmiş çok güzel bir bölgede. Darende’nin bu güne kadar birikimlerini orada sunacağız. Darende Kent Müzesinde Darende’nin tüm değerleri, tarihi, güzellikleri, ünlü kişileri yani Darende ile ilgili her şey bulunacak. Darendeli kentlik bilincini kent müzesinde daha çok öğrenecek. Bunun yanında öğrencilere eğitim merkezi gibi olacak çalışmalarımız devam ediyor. Ben bu konuda Darendeli kardeşlerimden bir ricada bulunmak istiyorum. Ellerinde Darende ile ilgili bilgi, belge, fotoğraf ne varsa buraya getirsinler biz onları sergileyelim” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.