19 Kasım 2015 Perşembe 18:33
Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı Projesi toplantısı yapıldı

Muş'ta, kan bağışının artırılmasını sağlamak amacıyla yürütülen "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı Projesi" uygulama toplantısı yapıldı.

Türk Kızılayı, Milli Eğitim ve Sağlık İl müdürlüklerinin ortak yürüttüğü projeyle gönüllü, karşılıksız ve düzenli kan bağışının artırılması ve kan teminindeki sorunların önlenmesinin hedeflediği belirtildi

Anadolu ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan  Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, kanın tek kaynağı insan olan ve henüz başka hiçbir yolla üretilmeyen biyolojik bir madde olduğunu söyledi.

Şeker, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı projenin, Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğini anımsatarak, "Bu projeyle kanın acil bir ihtiyaç değil sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizde ki gönüllü düzenli ve karşılık beklemeyen bağışçılarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Bu proje dahilinde amaç öğrenciler arasında gönüllü kan bağışı davranışını geliştirmek, ilgili tarafların gönüllü  kan bağışı kapasitesini artırmak ve mevcut kurumlar arasında etkin bir koordinasyon kurulmasına katkı sağlamaktır" dedi. 

Son Güncelleme: 19.11.2015 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.