20 Ağustos 2015 Perşembe 20:39
Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü hazırlıkları başladı

MUŞ - Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü kutlamaları kapsamında yapılacak etkinliklerle ilgili toplantı yapıldı.

Malazgirt Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, kutlamalarda yapılacak çalışmalarla ilgil görev alacak personele bilgi verdi.

Daha sonra Kaymakam Soner Kırlı, bu yılki kutlamaların valilik ve kaymakamlık tarafından organize edileceğini bildirerek, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Yaklaşık bir aydır ilçede görev yaptığını anlatan Kırlı, şöyle konuştu:

"Siz değerli kurum amirleri ve kaymakamlık çalışanlarımızı tanımaya çalışıyorum. Ancak gelişimle beraber çok acı bir olayla karşılaştım. Sadece Malazgirt değil tüm ülke çapında bu tarz olaylar meydana gelmekte ve buradan ülkemiz için, vatanımız için şehit olan bütün vatan evlatlarına ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi kutlamalarının çok şaşalı olduğunu geçen yıllardaki görüntülerden gördüm. Tabi ki ülkemizin içinden geçtiği bu durum nedeniyle her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptığı birçok program bu yıl yerine getirilmeyecek. Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da bir kutlama etkinliği yapılacaktır. Bir haftalık bir süremiz var ve bu bir haftalık süre içerisinde bu yılki kutlama etkinliklerimiz için gerekli tüm çalışmaları başlatmış durumdayız. Kutlama etkinliklerimiz bu yıl sade olacak. Kutlama komitesindeki tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum."

Malazgirt Zaferi Kutlama Komitesi'nin hazırladığı kutlama programının, Kaymakam Kırlı tarafından onaylandıktan sonra Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un onayına sunulacağı belirtildi.

Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü hazırlıkları başladı

Malazgirt Zaferi'nin 944. yıl dönümü hazırlıkları başladı

Son Güncelleme: 20.08.2015 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.