07 Ağustos 2015 Cuma 14:00
Malazgirt'te buğday alımına başladı

MUŞ  - Muş'un Malazgirt ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), geçici olarak açtığı şubesinde hububat almaya başladı.

İlçedeki bir akaryakıt istasyonunda yer kiralayan TMO, şubenin açılışıyla çiftçilerden yeniden hububat alıyor. Yapılan analiz değerlerine göre fiyatlandırılan ürün satışlarından çiftçiler memnun olduğunu ifade etti.

Bir kilogram buğday, en düşük 724 kuruş ile tavan fiyat 825 kuruş arasında değer buluyor.

Çiftçilerden Hikmet Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hizmetin geçici de olsa çok olumlu etkilerini gördüklerini belirtti. TMO'nun şube açmaması durumunda ürünlerini değerinden daha ucuza satmak zorunda kalacaklarını anımsatan Dinçer, "Ürünlerimizi değerinde fiyata satabileceğimiz için şanslıyız. Ayrıca devlet de ürünümüzü TMO'ya sattığımız için tonaj başına doğrudan destek de veriyor. Hem ürünümüz ucuza gitmeyecek hemde destekten faydalanacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

Ayrıca TMO şubesi, üreticilerin alım noktasında uzun süre bekleyip, kuyruk oluşturmalarının önlemek amacıyla, randevu sistemi ile çalışıyor.

Randevular ise internet üzerinden TMO sitesine girilerek alınıyor. Yetkililer, Pazar günü hariç haftanın 6 günü alım yapıyor.

Malazgirt'te buğday alımına başladı

Malazgirt'te buğday alımına başladı

Malazgirt'te buğday alımına başladı

Son Güncelleme: 07.08.2015 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.