04 Eylül 2015 Cuma 20:39
Muş'a bin 440 öğretmen atandı

 Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2015-2016 Eğitim Öğretim dönemi için hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Makamında gazetecilere açılamada bulunan Arslan, bu yıl 128 bin 900 öğrencinin kentteki 711 okulda eğitim göreceğini ve il genelinde 6 bin 465 öğretmenin görev yapacağını bildirdi.

Arslan, ağustos ayı itibariyle ilde 2 bin 450 öğretmen açığı bulunduğunu ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarla bin 440 yeni öğretmenin kente geldiğini ifade etti.

Bu yıl giden bin 250 öğretmenin yerine 278'i sınıf öğretmeni olmak üzere toplam bin 440 öğretmenin geldiğini vurgulayan Arslan, "Dolayısıyla 200 öğretmenimiz artıya geçti. Yani 2 yıldır 500 öğretmenle artıya geçtik. Buda ilimiz açısından önemli ve çok sevindiricidir. Kalan açığı da ücretli öğretmenlerle gidereceğiz. Yeni öğretim yılına problemsiz şekilde başlayacağız. Tercihlerini yapan öğretmenlerimizin il genelinde okullarımıza dağlımı yaptık" diye konuştu.

Okullarda bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini dile getiren Arslan, bugüne kadar ilçeler hariç 150 okulu bakım ve onarımdan geçirdiklerini kaydetti.

Okulların bahçe, ihata duvarı, boya badana ve  kapı pencere onarımlarının hızlı şekilde devam ettiğini bildiren Arslan, onarımın tamamlanmasıyla çocukların daha güzel, hijyenik ve ferah ortamlarda eğitim göreceğini dile getirdi.

İlde yapımı devam eden 130 derslik olduğunu hatırlatan Arslan, "Ayrıca kömür ihalesini gerçekleştirdik. Şu anda birçok okulumuza kömür dağıtıldı. Bunun yanında taşıma ihalesi yapıldı. Çocuklarımız taşımalı olarak eğitimlerine devam edecek" dedi.

Son Güncelleme: 04.09.2015 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.