21 Ağustos 2015 Cuma 20:14
muş'da piknik allanında yangın

MUŞ - Muş'ta çocukların piknik yaptığı alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir grup çocuğun Muş'un Bağla köyün yakınlarında piknik yaptığı sırada, ateşin sıçraması üzerine alanda bulunan anızlar tutuştu.

Vatandaşların ve itfaiye ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangında, can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Muş Belediyesi İtfaiye Müdürü Fatih Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının piknik yapan çocuklar tarafından çıkarıldığını belirterek, araç yolu olmamasından dolayı yangına zor şartlarda müdahale ettiklerini söyledi.

Eser, "Son 27 gün içinde 73 ot yangınına müdahale ettik. Yangına zamanında müdahale edilmesiydi, yakındaki çok sayıda ev ve ahır yanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Bu da büyük bir felakete yol açacaktı. Köylülerin yardımıyla yangını büyümeden söndürdük" dedi.

Köy sakinlerinden Ferhat Atılgan ise cuma namazından çıktıklarında yangını gördüklerini bildirerek, "Hemen itfaiyeye haber verdik. Olay yerine gelen itfaiye ekipleriyle yangına müdahale ettik. Bölgede çok sayıda ev ve ahır olması dolaysıyla yangını ucuz atlattık" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 21.08.2015 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.