12 Ekim 2015 Pazartesi 13:51
Muş'ta çöp toplama hizmeti verilen köy sayısı gittikce artıyor

 Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, çöp toplama hizmeti verilen köy sayısının 4'ten 13'e çıkarıldığını bildirdi. 

Yentür, yaptığı açıklamada, köylerde çöp toplama çalışmalarının sürdürülmesi için 140 bin liraya 350 çöp konteyneri alarak dağıtımına başladıklarını belirtti.

Köylere dağıtılan çöp konteynerlerinin çevre temizliği açısından önemli olduğunu belirten Yentür, köylerde de şehirlerdeki gibi düzenli olarak çöp taşınma işleminin devam ettiğini kaydetti.

Yentür, köylerdeki konteyner sayısının 600'e ulaşacağını dile getirerek, "Daha önce 4 köyümüzde verdiğimiz çöp toplama hizmetini 13'e çıkardık. Kademeli olarak ilimizin tamamında bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Muş'un mücavir alanı içinde olan köy statüsündeki bütün yerleşim yerlerinde çöp toplama hizmetini 4 araç ve 8 personelle veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yentür, şehirdeki çöp toplama hizmetinin kırsal kesimlere de yayılması için yapılacak yatırımların artacağını kaydederek, kırsal kesimdeki çöp toplama çalışmalarını önemsediklerini sözlerine ekledi. 

Son Güncelleme: 12.10.2015 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.