14 Nisan 2015 Salı 20:07
Muş'ta esnafların sorunları tartışıldı

MUŞ - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), kentte açılan büyük market zincirleri nedeniyle sıkıntı yaşayan esnafların yaşadığı sorunları masaya yatırdı. 

TSO Toplantı Salonunda düzenlen toplantıya katılan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kentte açılan marketlerin büyük bir kısmının ruhsatsız olduğunu ve gerekli yasal işlemlerin yapıldığını bildirdi. 

Kentte açılan ulusal marketlerle ilgili bir araştırma yaptığını anımsatan Asya, "Ticaret hukukuna göre mevzuat yönünden şartları yerine getirilen kurum ve işletmeleri, belediyenin ruhsatlandırmama gibi bir lüksü yoktur. Mesele dışarıdan gelen bir işletmecinin ticaretine engel olmak değildir. Buraya katkı sağlamak lazım. İşletmeci dışarıdan gelerek Muş'a yatırım yaptığı zaman biz onu alkışlarız. Ama ekmeğini dahi dışarıdan alıyorsa, bu Muş'taki para sirkülasyonuna sıkıntı getiriyor. Biz işin o noktasındayız" dedi.

Muş'ta acılan marketlerin kent ekonomisine ciddi zarar verdiğini ileri süren Muş TSO Başkanı Özcan Sayılgan ise marketlerin tamamen dış sermayeli olduğunu bildirdi. 

Marketlerin tüm ürünleri dışarıdan aldığını ve kent ekonomisine katkı sağlamadığını aktaran Sayılgan, "Bu marketlerin memleketimizde esnafa ciddi anlamda zarar verdiğini düşünüyoruz. Bunlar rastgele, hiçbir alt yapısı olmadan, isteği mekanda market açıyor. Bu da mahalle arasındaki küçük esnafa zarar vermektedir. İhtiyaç fazlası açılan bu tür işletmeler, memleket ekonomisine katkı değil zarar vermektedir" diye konuştu. 

Toplantıya, kentteki esnaflar büyük ilgi gösterdi. 

Son Güncelleme: 14.04.2015 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.