31 Ağustos 2015 Pazartesi 20:25
Muş'ta köylü kadınlardan su eylemi

 Muş'un Sütlüce köyünde borcu ödenmeyen su deposunun elektriği kesilince susuz kalan ve sorunlarına çözüm bulamayan kadınlar Valiliğe yürüdü.

Merkeze bağlı köyde su deposunun 7 yıldır ödemeyen elektriği için çıkarılan 350 bin lirallık fatura köylüler tarafından ödenmedi. Trafonun elektriğinin kesilmesi üzerine suların akmadığı köyde zor durumda kalan kadınlardan bazıları Valiliğe yürüdü ve İstasyon Caddesi'ni kısa süre trafiğe kapattı.

Kadınlardan Sürreye Alındık, yaptığı açıklamada yaklaşık 2 aydan beri sularının akmadığını söyledi.

Çöplerin kaldırılamadığını ve temizlik yapamadıklarını ifade eden Alındık, "Çocuklarımız yıkanmadığı için hastalanıyor. Su taşıya taşıya köyde birçok kadın bel fıtığı oldu. Bir bidon su için saatlerce inşaatlarda sıra bekliyoruz. Kimse bize su vermiyor. Köylünün su borcu olduğunu söylediler. Kimin borcu varsa onun suyunu kesinler. Bizim ne günahımız var" diye konuştu

Vali Vekili Ercan Öter ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile görüşen kadınlar, sorunlarının çözüleceğine dair söz aldıktan sonra dağıldı.

Vali Vekili Öter de yaptığı açıklamada, köyde yaşanan su sorununu kalıcı olarak çözmek için sondaj çalışması yaptıklarını, terfi sistemi için Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihale gerçekleştirildiğini, firmanın bir hafta içinde işi tamamlayacağını söyledi.

Köye kısa sürede su vermeye çalışacaklarını belirten Öter, "Köyümüzün çöp sıkıntısı olduğunu öğrendik. Bundan böyle İl Özel İdaresi program dahilinde haftada 3 gün köyümüzde çöpleri alacak" ifadelerini kullandı.

Muş'ta köylü kadınlardan su eylemi

Muş'ta köylü kadınlardan su eylemi

Muş'ta köylü kadınlardan su eylemi

Muş'ta köylü kadınlardan su eylemi

Son Güncelleme: 31.08.2015 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.