07 Ağustos 2015 Cuma 17:02
Muş'taki askere silahlı saldırı

MUŞ- Varto ilçesinde bir astsubay ve iki uzman çavuşa silahla saldıran M.K'nın, geçen yıl evinde yapılan aramada hakim, savcı ve polislere yönelik suikast planları bulunduğu belirtildi.

Varto İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuşlar Erkan Akyüz ve Ertuğrul Demir ile Astsubay Faruk Arı'ya 4 Ağustos'ta görev dönüşü evlerine giderken silahlı saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan zanlılardan M.K'nin, geçen yıl kasımda evine düzenlenen operasyonda hakim, savcı ve polislere yönelik suikast planları ve araç plakaları bulunduğu bildirildi.

Zanlının, Diyarbakır ve Muş'ta bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik eş zamanlı operasyon kapsamında evinde yapılan aramada, güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının isimlerinin ve kullandıkları araçların plakalarının bulunduğu listenin ele geçirildiği öğrenildi.

Ayrıca, ekipler tarafından el konulan dokümanlarda bazı yargı mensupları, istihbarat polisleri ve askerlere çapraz ateş yöntemiyle yapılması planlanan suikastlerin ayrıntılarının yer aldığı belirtildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan M.K'nin kısa süre sonra tahliye edildiği ve 4 Ağustos'ta Varto İlçe Jandarma Komutanlığında görevli astsubay ile iki uzman çavuşa silahlı saldırı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklandığı kaydedildi.

Son Güncelleme: 07.08.2015 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.