08 Şubat 2018 Perşembe 14:28
Başkan Asya, gençlik temsilcileriyle bir araya geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya; gençlik ve kültür dernekleri ile siyasi parti gençlik kolları temsilcileriyle bir araya geldi.

Muş’a yapılan yatırımlar ve planlanan projeleri istişare etmeyi gelenek haline getiren Başkan Asya, son olarak gençlik temsilcileri ile buluştu. Sunay Mahallesi Şehit Polis Murat Yılmaz Bilgi Evinde gerçekleştirilen programda, katılımcılarla Muş’un kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak konular üzerine fikir alışverişi yapıldı. Samimi bir ortamda yapılan buluşmada, Başkan Asya, 4 yıl içerisinde hayata geçirilen yatırımları anlatırken, yapımı planlanan projeleri paylaşarak bu konuda katılımcıların önerilerini dinledi.

Görev süresi içerisinde toplumun her kesimi ile bir araya gelmeye gayret gösterdiklerini, bu konuda iyi bir mesafe kat ettiklerini ifade eden Başkan Asya, “Sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini önemseyen biri olarak ilimizin kaderinin belirlenmesinde bu kuruluşlarımıza çok önemli görevler düştüğünü özellikle belirtmek isterim. Bugüne kadar yaptıklarımız ve yapacaklarımız ile ilgili sizleri bilgilendirmek ve önerilerinizi almak üzere farklı platformlarda bir araya geldik. Her seferinde ortak aklı hakim kılmayı amaçladık. İstişareyi çok önemsiyoruz. Çünkü yanlışlarımızı birinci ağızdan duyarak gerekli telafiyi yapmanın daha doğru olduğuna inanıyorum. Aynı şekilde doğrularımızın da bilinmesi hususunda bu algıya ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

Katılımcıların soruları üzerine yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Asya, “İhtiyaç duyulan ve acilen yapılması gereken birçok projeyi aynı anda başlatarak ciddi bir sorumluluk aldık. Allah’a şükürler olsun ki kısa ve orta vadede planladığımız projelerimizin hemen hemen tamamını şimdiye kadar hayata geçirdik. Bu çalışmaları yaparken maddi olarak hiçbir tereddüdümüz olmadı. Çünkü hizmet niyeti ile el attığımız işi başaracağımıza inanıyorduk ki öyle de oldu. Bütçe konusunda sıkıntı yaşayacağımız konularda proje belediyeciliğini devreye koyduk. Bakanlıklarımız ve kalkınma ajanslarımız ile sürekli koordine içinde olduk. Bununla beraber kendi öz kaynaklarımızı arttırmanın yollarına baktık. Her yıl bir önceki yıla göre tempomuzu arttırmayı başardık. Geçen yıl belirlediğimiz bütçeyi yüzde 90’lar civarında gerçekleştirdik. Bu yıl için 227 milyonluk bir bütçe hazırladık. İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya, belediye faaliyetlerinin yanı sıra kentte olması gereken ve eksikliğini yaşadıkları yatırımların gelmesi konusunda da girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, “Bu konuda siyasetçilerimiz ve bürokratlarımız ile uyum ve işbirliği içinde ilgili Bakanlıklara gidiyoruz. Özellikle en son Ankara’ya gidişimizde eğitim araştırma hastanesinin bir an önce yatırım programına alınması hususunda birçok Bakanlıkla görüştük. Yine 380 milyonluk cazibeli içme suyu projesi için de talebimizi ilettik. İnşallah ilimiz için hayati önem arz eden bu projelerin startı en kısa sürede verilecek. Dolayısıyla ilimizin kalkınması ve gelişmesi noktasında sizlerle ‘Ortak Akıl ve Birlikte Yönetim’ anlayışını hakim kılarsak, çok daha güzel eserler ortaya çıkaracağımıza inanıyorum. Bu vesile ile bir kez daha icabetinizden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.

Başkan Asya, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlarken, talep ve önerilerini not aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.