21 Şubat 2018 Çarşamba 15:43
Başkan Asya: "Görev süremizi hizmetlerle dolu geçirmenin gayretindeyiz"

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 2071 Melikşah İlk ve Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek, "4 yıl içinde önemli çalışmalara imza attık. Vatandaşlarımızın bize vekaleten verdiği görev süremizi hizmetlerle dolu geçirmenin gayretindeyiz." dedi

Belediye Başkanı Feyat Asya, okul ziyaretlerini sürdürüyor. Hemen hemen her gün farklı bir okula giden Başkan Asya, burada öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunarak başarılı öğrencileri de ödüllendiriyor. Başkan Asya, son olarak Sütlüce Mahallesi’nde bulunan 2071 Melikşah İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Sancak Gündoğdu ve idareciler tarafından karşılanan Başkan Asya, okulun genel durumu ile ilgili bilgi aldı. Daha sonra öğretmenler odasına geçen Başkan Asya, burada eğitimcilerle hasbıhal etti. Bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan belediye hizmetleri ile ilgili öğretmenleri bilgilendiren Başkan Asya, Muş’un kalkınması ve gelişmesi için gece gündü çalıştıklarını kaydetti. Sürekli halkla iç içe olmaya özen gösteren bir yönetim olduklarını ifade eden Başkan Asya, el birliği, gönül birliği ve ağız birliği ile Muş’a çok güzel eserler bırakabileceklerini söyledi. Göreve başladığı 2014 yılından şimdiye kadar önemli projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Asya, görev süresinin 4’üncü yılında da aynı tempo ile çalıştıklarını ve toplumun her kesimine yapılanların hesabını verdiklerini söyledi. Canlı Hayvan Pazarı, Yaş Sebze Meyve Hali ve Soğuk Hava Deposu, Tıbbi Atık Sterilizasyon Merkezi, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi gibi ihtiyaç duyulan tesisleri kısa vadede yaparak hizmete açtıklarını söyleyen Başkan Asya, Yerel Ürünler Pazarı ve Kırsal Toplu Taşıma Kompleksi ve Şehirlerarası Terminal Projesi gibi önemli tesisleri de bu yıl hizmete sunacaklarını belirtti. Muş’un içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattının tamamını yenilemeye başladıklarını ifade eden Başkan Asya, “İlimizin en büyük sorunu olan alt yapı projesini söz verdiğimiz gibi başlattık. Geçen çalışma sezonunda başlatılan kazı ve döşemelerle iyi bir ilerleme kat ettik. Bu süreçte çalışmalardan kaynaklı ortaya çıkan kötü görüntüler ve tahribatlar her ne kadar bizi yıpratsa da Muş’un geleceğini kurtaracağımız için bunlara göğüs gerdik. Sizlerin desteği ile bu projemizi başarılı bir şekilde sonuçlandırarak, ilimizin en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Alt yapı çalışmaları sırasında meydana gelen tahribatları geçici çözümlerle onardık. Aynı şekilde kazı ve döşemeleri tamamlanan ana güzergahların asfaltlarını yaptık. Geçen yıl geçici olarak yaptığımız cadde ve sokakları bir bütün olarak yenileyerek sizlerin hizmetine sunacağız” dedi.

Muş’un içme suyu sorunu köklü bir çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Asya, “Şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Alparslan 2 barajından il geneline içme suyu temini sağlanacak. Mercimekkale mevkiinde kurulacak arıtma tesisi ile şehre cazibeli su gelecek. Gerekli protokolleri imzaladık. Kalkınma Bakanlığı ile projenin yatırım programına alınması konusunda görüşmelerimiz oldu. Başbakanımızın da yakından takip ettiği projeyi bu yılın sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeşil alan oluşturma noktasında ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Başkan Asya, “Görevi devraldığımızda ilimizin yeşil alan kapasitesi 43 bin metrekare alandı. Ancak yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı ilimizde bunun yetersiz olduğunu ve bu alandaki eksikliğin giderilmesi için harekete geçtik. Sonuç olarak Ahmed-i Xani, Karni Deresi, Şeyh Şükrü Efendi, Köse Hoca, Zeki Ökmen, Vali Feridun Gültekin, Müftü Mehmet Çağlayan gibi birçok park ve mesire alanını kısa sürede halkımızın hizmetine sunduk. Atatürk Orman Çiftliğinin bulunduğu alanda yapacağımız 2023 Hatıra Ormanı Projesi ve fidanlık mevkiinde yapacağımız Göletli Park projelerini de ihale ederek çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın beton yığınlarında hapsolmaması için şehir merkezinde bir Kent Meydanı oluşturmak için çalışmalar yaptık. Muş Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşınması ile eski binanın alanında bu projemizi yapmak için girişimlerde bulunduk. Şükürler olsun ki tahsis işlemlerinin ardından başlattığımız yıkım çalışmaları da tamamlandı. Bu kışın hazırlayacağımız projemizi Allah’ın izniyle bu yıl uygulamaya başlayacağız. Bu çalışmaların sonucunda yeşil alan kapasitemizi 300 bin metrekarenin üzerine çıkarmış olacağız” şeklinde konuştu.

Çöp alanının Muş için kötü bir imaj olduğunu belirten Başkan Asya, yapılan çalışmalar neticesinde vahşi depolama sistemine son verdiklerini söyleyerek, “Muş-Bitlis karayolu üzerinde ve Ahmed-i Xani parkının arka tarafında belediyemize tahsis edilen boş alandaki çöp depolamasına son verdik. Katı Atık Belediyeler Birliğimizin kararı ile Korkut’un Kümbet köyünde tesisimizi kurana kadar atıkların Bitlis Katı Atık tesisine naklediyoruz. Katı Atık Aktarma istasyonunu kurduk. Sıkıştırma ve nakil araçları ile katı atıkları Bitlis’e göndermeye başladık. İnşallah mevcut çöp alanını da en kısa sürede ıslah ederek yeşil alan olarak hizmete sunacağız” ifadelerini kullandı.

Mezarlıkların bakım ve onarımlarını da ihmal etmediklerini söyleyen Başkan Asya, “Görev süremiz içerisinde ilimizdeki tüm mezarlıkların belirli aralıklarla bakım ve onarımını yapıyoruz. Muratpaşa Mahallesi’ndeki Şeyh Haşim Mezarlığında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Mezarlık alanının çevresine tamamen ihata duvarı örüldü. Grup köylere giden yolun kenarına da taş duvar örerek toprak kaymasının önüne geçtik. Bu bölgenin tamamını yeşillendirmek için çalışma yapıyoruz. Aynı şekilde Şehir Mezarlığı bölgesinde başlattığımız çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık. Halkımızın hayır duasını almak bizler için en büyük mükafattır” ifadelerini kullandı.

Sosyal Belediyecilik alanında önemli hizmetler hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Asya, bu kapsamda Sunay ve Muratpaşa Mahalleleri’ne bilgi evi projesini uyguladıklarını bu yıl diğer mahallelerde de aynı tesisleri kurmak için planlamalar yaptıklarını söyledi. Şehir içi toplu taşımada hayata geçirdikleri havuz ve kartlı sistem uygulaması ile ciddi kolaylıklar sağladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Asya, bu sayede vatandaşların ulaşım sorununu ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

İmar alanında önemli değişiklikler yaptıklarını, Muş’un kat sınırlamasını 6 olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Asya, alınan kararlarla çarpık yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi. Başkan Asya, konuşmasının ardından öğretmen ve idarecilerin sorularını yanıtlayarak talep ve önerilerini dinledi. Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen Başkan Asya, onlara tavsiyelerde bulundu. Başkan Asya, çeşitli alanlarda başarılı olan öğrencileri ödüllendirdikten sonra okuldan ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.