11 Şubat 2018 Pazar 09:18
Başkan Asya, TGRT Haber’in canlı yayınına konuk oldu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, konuk olduğu TGRT Haber televizyonunun canlı yayınında, görev süresi içerisinde yaptığı hizmetleri anlattı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, TGRT Haber kanalında sunuculuğunu Alper Altun’un yaptığı Haber Kuşağı’nın konuğu olup, Muş Belediyesi tarafından hayata geçirilen önemli yatırımlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Konuşmasına Afrin’de şehit olan kahraman askerlere rahmet dileyerek başlayan Başkan Asya, daha sonra Altun’un sorularını yanıtladı. Özellikle altyapı ve imar alanındaki çalışmaların ele alındığı programda izleyicileri bilgilendiren Başkan Asya, “Göreve geldiğimizde öncelikli ve en büyük sorunumuz altyapıydı. Bununla ilgili hemen bir çalışma başlatarak harekete geçtik. 1,5 yılda proje hazırlığını gerçekleştirdiğimiz altyapının geçtiğimiz yıl ihalesinin yaparak çalışmalara başladık. Bu projemizle içme ve yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarının tamamını yenilemek üzere kazı ve döşeme çalışmaları yapıldı. Geçen yıl sıkıntılı bir süreç geçirdik. Allah’a şükürler olsun ki bunun sonucunda iyi bir mesafe kat edildi. Altyapı olmadan üst yapının sağlam olmayacağına kanaat getirdiğimiz için bu işin yapılmasını elzem gördük. Meşakkatli bir proje olduğunu biliyoruz. Ancak buna rağmen ilimizin ve vatandaşlarımızın bu sorundan kurtulması gerektiğini düşünerek önemli bir adım attık” dedi.

Altyapı ile birlikte birçok belediye hizmetlerini de yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan Asya, “25 bin metrekare alan üzerine yaş sebze meyve hali ve soğuk hava deposunu kurarak hizmete açtık. Aynı şekilde sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi için rehabilitasyon merkezi ve geçici bakımevini kurduk. Hayvancılık şehri olan ilimizin canlı hayvan pazarına ihtiyacı vardı. Modern bir tesis kurarak bu alandaki eksikliği giderdik. Bu tesislerimizin yanında yeşil alan konusunda çalışmalarımız oldu. 46 bin metrekare alan kapasitesindeki yeşil alanlarımızı hedefimiz olan 400 bin metrekareye çıkarmayı başardık. Bu alandaki çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

İmar alanında yapılan çalışmalara değinen Başkan Asya, “İlimiz birinci derece deprem bölgesinde olduğu için imar alanında yaptığımız çalışmalarda bunu hep göz önünde bulundurduk. Cumhurbaşkanımız 2 Aralık MYK toplantısında yüksek katlara sınırlama getirilmesi çağrısında bulundu. Daha önceden aldığımız kararlarla birlikte yeni bir düzenlemeye giderek ilimizde zemin artı 5 kat sınırlaması getirdik. Bu kararı aldıktan sonra hem vatandaşlarımızın hem de bu işi yapan müteahhitlerin memnuniyetini gördük. Yatay mimari ile sosyal donatı alanlarının fazla olacağı bir yapılaşma sayesinde mahalle kültürünü yeniden ihya etmeyi amaçladık. Allah’a şükürler olsun ki bunu başardık” şeklinde konuştu.

Tarihi yapıların korunması ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlatan Başkan Asya, “Muş kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış, 1071 ve öncesinde birçok kültürün yaşadığı bir şehir. Göreve başladığımızda tarihi değerlerimize sahip çıkma noktasında gerekli çalışmaları başlattık. Eski hükümet konağı olarak kullanılan tarihi binamızın tahsisini gerçekleştirerek restorasyonunu yaptık. Başkanlık makamının da bulunduğu birçok birimimiz burada hizmet vermektedir. Aynı şekilde 1940’lı yıllarda yıkılan Muratpaşa Camii’ni de aslına uygun bir şekilde yapmak üzere gerekli çalışmaları başlattık. Araştırma kazısının tamamlandığı caminin yapımı için Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile işbirliği içindeyiz. İnşallah bu yıl camimizin yapımına başlanarak en kısa sürede ibadete açmayı başarırız. Bunlarla birlikte gençlerimizin, çocuklarımızın ve bayan kardeşlerimizin bilgiye ulaşmalarını sağlamak üzere bilgi evlerini kurduk. Bu tesislerimizin sayısını 2018 yılında çoğaltmak üzere çalışmalarımızı yapıyoruz. Her mahallede bilgi evlerini yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu faaliyetlerimiz ile sosyal belediyeciliğin de gereğini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Asya, Muş’un; ovasıyla, dağlarıyla, üzümüyle, kendi kültürüyle ve Sultan Alparslan’ın şehri olma şerefiyle gezilmeye, görülmeye değer bir şehir olduğunu belirterek, “Biz bütün vatandaşlarımızı, özellikle Cumhurbaşkanımızın himayelerinde kutlanan Malazgirt etkinliklerine davet ediyoruz. Yapılan hizmetlerle güzelleşen şehrimize herkesi bekleriz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.