25 Ocak 2018 Perşembe 16:57
Devlet destekli işletmeler incelendi

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında yüzde 50 hibe desteğiyle yapımı tamamlanan ve inşaatı devam eden işletmeleri ziyaret etti.

2014-2018 yılları arasında uygulanmakta olan Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki 35 ilde hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin başlatılan yüzde 50 hibeli yeni ahır/ağıl inşaatı çerçevesinde Muş’ta yapımı biten ve inşaatı devam eden işletmeler, Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu tarafından incelendi. İncelemelerde İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’na bilgi veren proje sahibi Ali Çakar, 2016 yılında DAP kapsamında 49 başlık ahır inşaatı yapımına başvuruda bulunduklarını söyledi. Çakar, "Proje onaylandıktan sonra devletimizden kişi başı 147 bin TL toplamda ise 2 proje kapsamında 294 bin TL hibe desteği alarak yeni ahırımıza kavuştuk" dedi.

Ahırlardaki hayvan doluluk oranının yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ergün Çolakoğlu ise; DOKAP, GAP, DAP ve KOP projelerinin 2018 yılında da devam edeceğini söyledi. Çolakoğlu, "Bakanlığımız tarafından 2018 yılı için belirlinmiş olan DOKAP, GAP, DAP ve KOP projelerinde yer almakta olan illerimizde tarım ve hayvancılık ile uğraşan girişimci çiftçilere ahır ve ağıl yapımında kullanılmak üzere hibe desteği sağlamaya devam ediyoruz. Kırsalda hayatına devam eden ve üretime katılarak milli ekonomiye katkıda bulunmak isteyen çiftçilerimizi destekleyeceğiz. DAP ile kırsal alandaki istihdamı artırarak Muş’ta üretimi daha da geliştireceğiz. Bu projenin ülkemiz ve ilimiz hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projenin çiftçilerimize hayırlı olmasını, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.