25 Ocak 2018 Perşembe 10:29
Kepçeyle taşınan hastalardan etkilenen kaymakam kar motoru aldı

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, kar yağışının yoğun olduğu ilçede geçen sene 3 hastanın belediyeye ait kepçeyle hastaneye götürülmesinden etkilenerek 2 adet kar motoru aldı.

Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin, geçen sene sobadan sızan gazdan zehirlenen üç hastanın Varto Belediyesine ait kepçeyle hastaneye getirilmesinden etkilenerek, bu sene kar motoru aldı. Varto Belediyesine teslim edilen kar motorunu Komando Birliğinde sürerek test eden Kaymakam Çetin, "Kış mevsiminde yer yer 4-5 metreyi aşan kar yağışı alan Varto ilçemizde, kar motosikletiyle olası durumlara daha hızlı müdahale etme şansımız olacak. Geçen yıl da burada kaymakamdım. Geçen sene uzak köylerimizde yer yer 3 metre kar vardı. Buradaki yolları kepçe ve greyderle açmakta sıkıntı yaşamaktaydık. Hastalarımıza ulaşmakta sıkıntı yaşamaktaydık. Bu sene belediyemize iki tane kar motoru aldık. Bunlar sedyeli, her yere gidebilir. Sıkıntı yaşadığımız yerlerde hastalarımızı hemen alıp getiriyoruz. Muhtarlarımız merak ediyorlardı. 93 köy muhtarımıza söyledik. Acil ve sıkıntılı durumlarda, hastaların acilen hastaneye yetişmesinde, kar kış demeden hemen alıp gelecekler. Vartolulara hayırlı olsun. Teşekkür ederim” dedi.

Muhtarlar adına konuşan Bağiçi köyü Muhtarı Abdulbaki Kayaalp ise Varto’nun Doğu Anadolu Bölgesi’nde en fazla kar düşen bölge olduğunu belirterek, “Kaymakamımız bize iki tane kar motoru almış. Yöremizde ne kadar kış şartları zor olsa da, bu kar makinelerimiz bütün dağ köylerine çıkıp, oradaki hastaları rahatlıkla getirecekler. Kaymakamımız bu hizmeti ilçemize yaptığı için kendisine minnettarız. Varto halkı ve muhtarlar adına kendisine teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.