15 Şubat 2018 Perşembe 15:17
Muş’ta kaçak avlananlara 24 bin TL ceza

Doğa Koruma ve Mili Parklar Muş Şube Müdürlüğü tarafından 2017 yılı içerisinde kontrol edilen 175 avcıdan kaçak avlanan 25’ine 24 bin TL para cezası uygulanırken, 12 kişinin ise tüfeklerine el konuldu.

Doğa Koruma ve Mili Parklar Muş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de avcılığı düzenleyen kanunun 25165 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu olduğu belirtildi. Kanununa göre avlanmanın ne şekilde yapılacağının açık bir şekilde belirtildiği kaydedilen açıklamada, "Avcı eğitimi kursuna katılan ve başarılı olan herkese bir kereye mahsus ‘Avcılık Belgesi’ verilecektir. Bu belge yıllık harca tabi olduğundan, her yıl vize edilecektir. Vize işlemi esnasında 492 sayılı Harçlar Kanunu ile belirlenen o yıla ait harcın yatırılması zorunludur. ‘Avcılık Belgesi’nin süresi yoktur. Kaybedilmesi durumunda yenilenebilmektedir. Avcılık Belgesi alan kişiler, Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda av yapabilmektedirler. Yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir avcılık için gerekli olan düzenlemeler her yıl Merkez Av Komisyonu tarafından karara bağlanarak Resmi Gazetede yayımlanmaktadır" denildi.

"Kaçak avlananlara 24 bin TL ceza kesildi"

Doğa Koruma ve Mili Parklar Muş Şube Müdürlüğü olarak il ve ilçe jandarma komutanlıkları ile ortak hareketle 2017 yılı içerisinde toplamda 175 avcının kontrol edildiği belirten açıklamada, "25 kişiye 4915 sayılı kara avcılığına muhalefetten yaklaşık 24 bin TL idari para cezası uygulanmış, 12 kişinin ise av tüfeklerine el konulmuştur. El konulan av tüfekleri mülkiyeti kamuya geçirildikten sonra ihale ile satışları yapılmaktadır. Avcılarımıza cezai işlem uygulamaktan memnun olmuyoruz, ancak kanunlara uymayan kişilere caydırıcılık olması bakımından idari yaptırım kararı uyguluyoruz. 2017-2018 yılı av dönemi Doğu Anadolu Bölgesinde 25 Şubat 2018 günü bitecek olup, 2018-2019 av dönemi açılıncaya kadar avlanmanın herkese yasak olduğunun bilinmesi gerekir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.